Een Schijfkopie Bekijken

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Bekijken
Een Schijfkopie Bekijken

Video: Een Schijfkopie Bekijken

Video: Een Schijfkopie Bekijken
Video: Digitenne DVB-T ontvangst/server met Raspberry Pi TV-Hat (EN met NL subs) 2024, April
Anonim

Bestanden die een exacte afbeelding van een optische schijf bevatten, zijn bedoeld voor verzending van de inhoud via elektronische netwerken of voor transport met behulp van andere soorten media. Vervolgens kunt u vanuit dit bestand een exacte kopie van de originele schijf opnieuw maken op fysieke media of de imitatie ervan in een virtuele lezer. Voor dergelijke bewerkingen is gespecialiseerde software vereist en voor het eenvoudig bekijken van de inhoud van een bestand met een schijfkopie kunt u in veel gevallen zonder.

Een schijfkopie bekijken
Een schijfkopie bekijken

instructies:

Stap 1

Als de schijfkopie waarin u geïnteresseerd bent, is opgeslagen in een bestand met de iso-extensie, dan kunt u elk archiveringsprogramma gebruiken om deze te bekijken. Dit formaat is niet het eigendom van een bedrijf en wordt daarom het meest gebruikt, en de fabrikanten van archiveringssystemen hebben het recht om het op te nemen in de lijst met ondersteunde formaten van hun producten. Als een dergelijk programma nog niet op uw computer is geïnstalleerd, selecteert u bijvoorbeeld WinRAR (https://win-rar.ru) of 7-zip (https://7-zip.org) - deze toepassingen en bovendien het bekijken van schijfkopieën zal zeer nuttig zijn.

Stap 2

Gebruik de handigste manier om de inhoud van het iso-bestand te bekijken - dit kan worden gedaan via de standaard OS-bestandsbeheerder of in het archiveringsprogramma zelf. De Windows-bestandsbeheerder (Explorer) wordt gestart door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad of door tegelijkertijd op de toetsen Win en E te drukken. Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de bestandsbeheerder naar de map met de schijfkopiebestand en open het door te dubbelklikken op … Explorer zal het bestand van uw keuze overbrengen naar de archiver die in het systeem is geïnstalleerd, en deze laatste zal de inhoud ervan in zijn venster weergeven.

Stap 3

Als u het zonder "Explorer" wilt doen, start u de archiver vanuit het hoofdmenu van het besturingssysteem of met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad en drukt u vervolgens op de toetscombinatie Ctrl + O. Deze "sneltoetsen" roepen het dialoogvenster voor het openen van bestanden op, ongeacht welke archivering programma dat u hebt geïnstalleerd … Zoek het vereiste bestand en klik op de knop "Openen" - de toepassing zal een lijst met bestanden van de geselecteerde afbeelding in zijn venster weergeven.

Stap 4

Als de schijfkopie een andere indeling heeft dan iso, gebruik dan gespecialiseerde toepassingen om met bestanden van dit type te werken. Afbeeldingsbestanden met de extensie nrg zijn bijvoorbeeld native voor Nero Burning ROM, vcd-bestanden voor VirtualCD, pqi voor DriveImage, enz. Er is ook een groep emulatortoepassingen die zijn ontworpen om optische schijfstations te simuleren, bijvoorbeeld DAEMON Tools, Alcohol 120%, PowerISO, enz. Deze programma's zijn ontworpen om te werken met een breed scala aan schijfkopieformaten.

Aanbevolen: