Hoe Cellen In Excel Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Excel Weer Te Geven
Hoe Cellen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Cellen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Cellen In Excel Weer Te Geven
Video: Afbeeldingen toevoegen in een cel Excel 2024, Mei
Anonim

Voor de handigste presentatie van tabelgegevens biedt Microsoft Office Excel opties waarmee u rijen of kolommen zowel afzonderlijk als in groepen kunt verbergen. Mocht het later nodig zijn om verborgen datablokken te bewerken, dan worden de juiste commando's gebruikt om ze weer zichtbaar te maken. Aangezien er verschillende manieren zijn om rijen en kolommen te verbergen, is er ook meer dan één reeks acties om ze weer te geven.

Hoe cellen in Excel weer te geven
Hoe cellen in Excel weer te geven

instructies:

Stap 1

Als de rij (of reeks rijen) die u zichtbaar wilt maken niet helemaal aan het begin van de tabel staat, selecteert u de rij die voorafgaat aan de onzichtbare (klik op de kop), houdt u de Shift-toets ingedrukt en selecteert u de rij het onzichtbare volgen. Op deze manier selecteert u een reeks rijen, die ook onzichtbare cellen bevatten. Als we het hebben over verborgen kolommen, en niet over rijen, dan moet je ze op dezelfde manier selecteren, maar je moet op de kolomkoppen klikken.

Stap 2

Klik op de knop Opmaak in de opdrachtgroep Cellen op het tabblad Start. Selecteer in het gedeelte 'Verbergen of weergeven' van het vervolgkeuzemenu 'Rijen weergeven'. Als u de kolommen zichtbaar wilt maken, selecteert u het item "Kolommen weergeven".

Stap 3

Er is ook een eenvoudigere manier: klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bereik van rijen of kolommen en selecteer "Toon" in het pop-upcontextmenu.

Stap 4

Als je de allereerste rij of kolom zichtbaar moet maken, zal het iets moeilijker zijn om deze te selecteren. Om dit te doen, kunt u bijvoorbeeld handmatig het adres van de eerste cel (A1) invoeren in het veld "Naam" boven de tabel links van de formulebalk en vervolgens op Enter drukken. Daarna moet u op precies dezelfde manier handelen als beschreven in de tweede stap.

Stap 5

Soms zijn rijen of kolommen onzichtbaar, niet als gevolg van het gebruik van de bijbehorende opdracht, maar omdat ze te klein zijn ingesteld voor hun breedte (voor kolommen) of hoogte (voor kolommen). In dit geval, na het selecteren van het bereik met behulp van een van de beschreven methoden, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde groep en selecteert u "Rijhoogte" om verborgen rijen weer te geven, of "Kolombreedte" om kolommen weer te geven. Geef in het venster dat verschijnt de gewenste parameterwaarde op en klik op de knop "OK".

Aanbevolen: