Hoe Verborgen Cellen Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Verborgen Cellen Weer Te Geven
Hoe Verborgen Cellen Weer Te Geven

Video: Hoe Verborgen Cellen Weer Te Geven

Video: Hoe Verborgen Cellen Weer Te Geven
Video: Excel || Optellen in Excel op basis van gekleurde cellen - Geen VBA 2024, Mei
Anonim

Met de Microsoft Office Excel-editor die vroeger met spreadsheets werkte, kunt u de weergave van afzonderlijke rijen of kolommen, evenals hun groepen of zelfs hele bladen in- of uitschakelen. Deze bewerking bestaat uit twee hoofdacties: selectie van de vereiste cellen en het instellen van de zichtbaarheidseigenschappen. Elk van hen kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd.

Hoe verborgen cellen weer te geven
Hoe verborgen cellen weer te geven

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Office Excel, laad het gewenste document en navigeer naar het gebied van de tabel dat verborgen rijen of kolommen bevat. U moet de bewerking starten door de cellen voor en na het verborgen gebied te selecteren. Het is niet nodig om alle rijen of kolommen te selecteren, twee cellen zijn voldoende.

Stap 2

U kunt de locatie van verborgen kolommen of lijnen bepalen door gaten in de nummering. Als u verborgen cellen in het hele blad wilt weergeven, hoeft u geen tijd te verspillen aan zoeken, het is gemakkelijker om de hele tabel te selecteren. Klik hiervoor op de cel waar de rij- en kolomkoppen samenkomen, of druk op de toetscombinatie Ctrl + A.

Stap 3

Als u de eerste kolommen of rijen van de tabel wilt weergeven, doet u het als volgt: voer eerst in het meest linkse veld van de formulebalk - "Naam" - de waarde A1 in en druk op de Enter-toets. Klik vervolgens op de eerste - linksboven - zichtbare cel van de tabel, terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Nadat u de vereiste cellen op een van de beschreven manieren hebt geselecteerd, geeft u de opdracht om verborgen rijen of kolommen weer te geven. Om dit te doen, opent u in de groep "Cellen" op het tabblad "Start" de vervolgkeuzelijst "Opmaak" en selecteert u in het gedeelte "Verbergen of tonen" de opdracht "Rijen weergeven" of "Kolommen weergeven".

Stap 5

Deze opdracht kan ook worden gegeven via het contextmenu - klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer de regel "Toon" in het pop-upmenu. Maar om dit item in het contextmenu te laten verschijnen, moeten de hele rijen of kolommen worden geselecteerd en niet afzonderlijke cellen.

Stap 6

Er is een andere manier om verborgen rijen of kolommen weer te geven. Om het te gebruiken, opent u de vervolgkeuzelijst "Opmaak" op het tabblad "Start" en selecteert u "Rijhoogte" (om rijen weer te geven) of "Kolombreedte" (om kolommen weer te geven). Geef in het enige invoerveld van het formulier dat verschijnt de gewenste grootte op en klik op OK.

Aanbevolen: