Hoe Bladen In Excel Weer Te Geven

Inhoudsopgave:

Hoe Bladen In Excel Weer Te Geven
Hoe Bladen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Bladen In Excel Weer Te Geven

Video: Hoe Bladen In Excel Weer Te Geven
Video: Beste aanpak om een ​​cel diagonaal te splitsen in Excel (twee koppen in één cel) 2024, Mei
Anonim

Standaard worden bladsnelkoppelingen voor de huidige werkmap in de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor weergegeven in de linkerbenedenhoek van het venster. Als ze er niet zijn, kunnen er verschillende redenen zijn - van puur technische tot redenen die verband houden met de verhoogde vertrouwelijkheid van de gegevens in dit boek. Het terugzetten van de weergave van vellabels is meestal niet moeilijk - het kan niet meer dan vijf klikken kosten.

Hoe bladen in Excel weer te geven
Hoe bladen in Excel weer te geven

Noodzakelijk

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als er helemaal geen tabbladen zijn voor de bladen van een geopende werkmap, controleer dan de vensterinstellingen die mogelijk per ongeluk door de gebruiker zijn gewijzigd. Een horizontale schuifbalk zou bijvoorbeeld tot het uiterste kunnen worden uitgebreid, zodat alle bestaande snelkoppelingen worden afgedekt. Beweeg in dit geval de cursor over de linkerrand en sleep deze op voldoende afstand naar rechts om de snelkoppelingen weer te geven. Of het werkmapvenster kan in het hoofdvenster van Excel zijn verplaatst, zodat de onderkant van het venster met zijn snelkoppelingen niet zichtbaar was. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door op het pictogram "Uitvouwen" in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Stap 2

Bovendien kan het ontbreken van snelkoppelingen het gevolg zijn van een geschikte instelling in Excel - hun weergave kan eenvoudig door de gebruiker worden uitgeschakeld. Om deze instelling te wijzigen, opent u het hoofdeditormenu - afhankelijk van de versie die u gebruikt, klikt u op de knop Office of Bestand. Selecteer in het menu Opties (Excel 2010) of klik op de knop Excel-opties rechtsonder (Excel 2007).

Stap 3

Selecteer in beide versies van de editor het gedeelte 'Geavanceerd' in de lijst met instellingen en scrol omlaag naar het gedeelte 'Opties voor het volgende boek'. Vink het vakje naast "Toon bladtabs" aan en klik op OK.

Stap 4

Als een of meer bladsnelkoppelingen worden verborgen door de bijbehorende Excel-opdracht, opent u de vervolgkeuzelijst "Opmaak" in de groep "Cellen" op het tabblad "Start". Ga in het gedeelte 'Zichtbaarheid' naar het gedeelte 'Verbergen of weergeven' en selecteer 'Blad weergeven'. De editor zal een apart venster tonen met een lijst van alle bladen die het bedekt voor nieuwsgierige blikken. Dit venster kan op een andere manier worden geopend - klik met de rechtermuisknop op een van de snelkoppelingen en selecteer "Toon" in het pop-upcontextmenu.

Stap 5

Klik op de regel van de lijst met het gewenste blad en klik op OK. Als u meerdere van deze boekelementen moet weergeven, herhaalt u de bewerking voor elk ervan.

Aanbevolen: