Hoe De Firmwareversie Van De Schijf Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Firmwareversie Van De Schijf Te Achterhalen?
Hoe De Firmwareversie Van De Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Firmwareversie Van De Schijf Te Achterhalen?

Video: Hoe De Firmwareversie Van De Schijf Te Achterhalen?
Video: ZLT S10G UPDATES 2 00 VS 2 03 3 FIRMWARE VERSION SECURITY 2024, Mei
Anonim

Firmware is firmware die de werking van computercomponenten en de werking van veel individuele apparaten regelt. Het is een integraal onderdeel van de meeste computercomponenten, zoals een optisch station. De firmware wordt opgeslagen in speciale chips die beschikbaar zijn in elektronische apparaten. Het programma beheert de mechanica van optische stations, het vermogensniveau van de lasers en de uitwisseling van informatie met het systeem waarop het opnameprogramma voor optische schijven draait. Het bepalen van de firmwareversie is bijvoorbeeld vereist als de gebruiker deze wil updaten.

Hoe de firmwareversie van de schijf te achterhalen?
Hoe de firmwareversie van de schijf te achterhalen?

Noodzakelijk

DVD-identificatieprogramma

instructies:

Stap 1

Download DVD-Identifier, waarmee de gebruiker de firmwareversies kan identificeren die in dvd-stations zijn geladen. De situatie waarin de gebruiker niet weet welk optische station op het moment van aankoop in de systeemeenheid van zijn computer was geïnstalleerd, is niet ongebruikelijk, dus er is zelfs een speciale toepassing gemaakt om dit probleem op te lossen.

Stap 2

Installeer de DVD-Identifier-software volgens de instructies in het installatievenster van het programma. Voer het programma uit en selecteer een van de schijftypen in het werkvenster van de toepassing. In het midden van het werkvenster zijn er tabbladen, die elk overeenkomen met een van de schijfcategorieën, en in elk van hen worden de apparaten van de gebruikerscomputer die door de toepassing worden gevonden, gemarkeerd.

Stap 3

Klik op de knop Identificeren aan de rechterkant van het centrale deel van het werkvenster van de toepassing. Het identificatieproces zal enige tijd duren - nogal lang, als de computer van de gebruiker meer dan één schijf heeft, een Blu-Ray-schijf is geïnstalleerd of de leeskop van de schijf problemen heeft met het schrijven of lezen van schijven (de toepassing test deze parameter ook).

Stap 4

Schakel tussen de juiste DVD-Identifier-tabbladen om de verzamelde informatie over uw drive te krijgen. In het geval van het meest voorkomende type stations - dvd-r / rw, bevat het tabblad informatie over het type schijf, de naam en fabrikant, het serienummer van het apparaat, de vereiste firmwareversie van het station en de snelheid van zijn lezen en schrijven.

Stap 5

U kunt het resultaat van de toepassing naar het klembord kopiëren - hiervoor moet u op de knop Klembord klikken in het centrale deel van het werkvenster van het programma, onder de knop Identificeren.

Aanbevolen: