Hoe De Processor Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Processor Te Ontgrendelen
Hoe De Processor Te Ontgrendelen

Video: Hoe De Processor Te Ontgrendelen

Video: Hoe De Processor Te Ontgrendelen
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel mythes over het ontgrendelen van AMD-processors. Het is vermeldenswaard dat de stenen van het bedrijf pijnloos kunnen worden ontgrendeld vanwege de structuur van het kristal zelf. AMD bespaart geld en gebruikt defecte kristallen in de productie, die vatbaar zijn voor ontgrendeling. Ze werden alleen geblokkeerd omdat ze niet op een hogere frequentie konden werken zonder overmatige hitte te genereren.

hoe de processor te ontgrendelen
hoe de processor te ontgrendelen

instructies:

Stap 1

Alleen AMD Phenom II- en Athlon II-processors met het label X2 of X3 kunnen worden ontgrendeld. Houd er rekening mee dat na het ontgrendelen hoogstwaarschijnlijk een nieuwe koeling nodig is, omdat de steen meer energie verbruikt en dus meer opwarmt. Als de processor niet wordt aangevuld met de juiste koeling, dan is hij best in staat om na het overklokken door te branden.

Stap 2

De ontgrendeling wordt gedaan met behulp van het BIOS. Ga hiervoor naar het menu door bij het opstarten van de computer op de overeenkomstige toets te drukken, waarvan de naam onder aan de monitor wordt weergegeven (bijvoorbeeld "Druk op F4 om Setup uit te voeren"). De naam van de menu-items is afhankelijk van het moederbord.

Stap 3

Voor Gigabyte-kaarten wordt het ontgrendelingsitem van de processor IGX-configuratie genoemd. Selecteer Uitgeschakeld in het pop-upmenu CPU ontgrendelen om niet-werkende processoropties in te schakelen ASUS-apparaten ontgrendelen de kernen door op F4 te drukken. Moederborden van Biostar hebben een speciale Bio Unlocking-functie, die niet verschilt van vergelijkbare items van andere fabrikanten.

Stap 4

Druk op F10 en sla de gewijzigde parameters op. Start vervolgens het systeem. Het is zeer waarschijnlijk dat het besturingssysteem met fouten begint. Windows heeft bijvoorbeeld een blue screen of death. Dit komt doordat de core defect is en nog steeds niet kan worden overklokt. U moet de BIOS-instellingen terugzetten naar hun oorspronkelijke instellingen.

Stap 5

Als het blauwe scherm niet verschijnt, moet u het systeem toch op fouten controleren. Om dit te doen, kunt u het LinX-hulpprogramma gebruiken. Als er zich toch problemen voordoen, moeten de defecte kernels weer worden geblokkeerd.

Aanbevolen: