Hoe Een Laptop Te Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Ontgrendelen
Hoe Een Laptop Te Ontgrendelen

Video: Hoe Een Laptop Te Ontgrendelen

Video: Hoe Een Laptop Te Ontgrendelen
Video: HP LAPTOP RESET AT FACTORY DEFAULTS | HP PAVILION | HOT KEYS 2024, April
Anonim

Soms moet u toegang krijgen tot een vergrendelde stationaire computer of laptop, omdat iedereen het wachtwoord dat op zijn eigen computer is ingesteld, kan vergeten. Aangezien de bescherming van het Windows-besturingssysteem nog verre van perfect is, is het niet moeilijk om toegang te krijgen tot een beschadigde laptop of computer.

Hoe een laptop te ontgrendelen
Hoe een laptop te ontgrendelen

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de optie om het wachtwoord op een laptop als geheel te verwijderen. Het wachtwoordinvoervenster verschijnt in de beginfase van het opstarten van het apparaat, zelfs voordat Windows opstart. Als je dit wachtwoord kent en het gewoon wilt uitschakelen, druk dan op Del of F2 (afhankelijk van de versie van het moederbord) bij het opstarten van de laptop, voer het wachtwoord in en ga naar het BIOS. Selecteer "Wachtwoord wijzigen" of Wachtwoord wijzigen, voer het oude wachtwoord in en sla de wijzigingen op.

Stap 2

U kunt het wachtwoord ook mechanisch resetten. Verwijder de onderkant van de laptop door een paar schroeven los te draaien. Zoek een kleine pilvormige batterij. Haal hem uit het stopcontact en sluit de contacten. Dit kan met de schroevendraaier waarmee je de laptop uit elkaar hebt gehaald. Vervang de batterij en zet de laptop aan.

Stap 3

Als we het hebben over het wachtwoord dat is ingesteld om het besturingssysteem binnen te gaan, moet u een bepaalde reeks acties uitvoeren. Er moet meteen worden opgemerkt dat deze methode alleen bedoeld is voor Windows XP en eerdere OS-versies, aangezien: toen Windows Vista en Windows Seven werden gemaakt, werd dit "gat" gerepareerd. Start uw computer opnieuw op door op de Reset-knop te drukken. U ziet een venster met een keuze aan opties voor het laden van het systeem. Selecteer "Windows Veilige modus".

Stap 4

Wanneer het besturingssysteem opstart in de veilige modus, ziet u een venster met verschillende accounts, waaronder een nieuw account met de naam "Beheerder". Er mag geen wachtwoord voor deze gebruiker worden ingesteld. Meld u met dit account aan bij het besturingssysteem.

Stap 5

Open het "Configuratiescherm" en zoek het item "Gebruikersaccounts". Selecteer "Beheer een ander account". Selecteer uw account en klik op "Wachtwoord verwijderen". Start uw computer normaal opnieuw op en log in met uw oude account.

Aanbevolen: