Waar Koelpasta Aanbrengen?

Inhoudsopgave:

Waar Koelpasta Aanbrengen?
Waar Koelpasta Aanbrengen?

Video: Waar Koelpasta Aanbrengen?

Video: Waar Koelpasta Aanbrengen?
Video: GPU koelpasta vervangen | How To #2 2024, Mei
Anonim

Thermisch vet is een essentieel onderdeel van het koelsysteem van een computer. Met zijn hulp vindt een betere warmteoverdracht naar de koeler en radiator plaats, waardoor de ventilator efficiënter kan werken. Bij het vervangen van een processorkoelelement is het belangrijk om het thermische vet correct aan te brengen om oververhitting van de apparatuur te voorkomen.

Waar koelpasta aanbrengen?
Waar koelpasta aanbrengen?

instructies:

Stap 1

Thermisch vet kan worden gekocht bij een computerwinkel of radiomarkt. Let bij het kiezen van een fabrikant op de thermische geleidbaarheid van de samenstelling, die wordt gemeten in W / m * K. Een geschikte waarde voor gebruik op een processor is 0,7, maar producten van sommige fabrikanten kunnen hogere waarden hebben.

Stap 2

Koppel de computer los voordat u koelpasta aanbrengt. Koppel alle draden los die naar het apparaat gaan, trek het netsnoer eruit. Verwijder het zijpaneel van de computer door de bevestigingen los te draaien of de vergrendelingen los te maken. Plaats het op een vlakke, goed verlichte ondergrond.

Stap 3

Koppel de CPU-koeler los. Om dit te doen, moet u een paar bevestigingsschroeven losdraaien en vervolgens de vergrendelingen openen waarmee de koeler aan het koellichaam is bevestigd. Verwijder het koelsysteem voorzichtig door de voedingskabel los te koppelen van het moederbord.

Stap 4

Verwijder de resten van de oude koelpasta. Gebruik hiervoor een zachte doek. Veeg de aangebrachte massa voorzichtig af om de processor volledig te reinigen.

Stap 5

Breng nieuw thermisch vet aan op het oppervlak van de processor. Het is belangrijk dat de laag zo dun mogelijk is en de afstand tussen de koeler en het contactoppervlak minimaal is. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de hardware oververhit raken, waardoor de processor kapot kan gaan. Knijp de compositie in kleine porties uit de tube. Pas op dat u de pasta niet per ongeluk op het moederbord morst.

Stap 6

Na het voltooien van de procedure installeert u de koeler weer op de processor door de gewenste bevestigingen vast te klikken en de bouten weer vast te draaien. Vergeet niet om het netsnoer weer op het moederbord aan te sluiten. Plaats de zijkap van de computer terug, sluit hem aan en zet hem aan om te testen.

Aanbevolen: