Wijzigingen Aanbrengen In De Lettertypeset Van Photoshop

Inhoudsopgave:

Wijzigingen Aanbrengen In De Lettertypeset Van Photoshop
Wijzigingen Aanbrengen In De Lettertypeset Van Photoshop

Video: Wijzigingen Aanbrengen In De Lettertypeset Van Photoshop

Video: Wijzigingen Aanbrengen In De Lettertypeset Van Photoshop
Video: How To Add Fonts In Photoshop 2024, Mei
Anonim

Standaard gebruikt het tekstgereedschap in Adobe Photoshop alle lettertypen die op het besturingssysteem van uw computer zijn geïnstalleerd. Daarom is de eenvoudigste manier om nieuwe lettertypen aan de lijst toe te voegen, ze te installeren met behulp van standaard OS-tools. Dit is echter niet de enige manier.

Wijzigingen aanbrengen in de lettertypeset van Photoshop
Wijzigingen aanbrengen in de lettertypeset van Photoshop

instructies:

Stap 1

In moderne versies van Windows is het installeren van een nieuw lettertype heel eenvoudig met behulp van Verkenner. Start de procedure door deze applicatie te starten - druk op de Win + E-toetscombinatie, selecteer het item "Computer" in het hoofdmenu of dubbelklik op het pictogram met dezelfde naam op het bureaublad.

Stap 2

Navigeer vervolgens door de bestandsverkenner-structuur naar de map waar het lettertypebestand dat u aan de Photoshop-lettertypelijst wilt toevoegen, is opgeslagen. Dergelijke bestanden hebben meestal de extensie ttf of otf, en door erop te klikken met de rechtermuisknop verschijnt het contextmenu, waarin zich het item "Installeren" bevindt. Selecteer deze opdracht en het lettertype wordt toegevoegd aan de set van het besturingssysteem en de applicatietoepassingen, inclusief de grafische editor. Afhankelijk van welke tool op dat moment in Photoshop is geactiveerd, moet u mogelijk de lijst met lettertypen opnieuw starten of eenvoudig overschakelen naar een andere tool (bijvoorbeeld "Brush") en terug ("Text") om de lijst met lettertypen bij te werken.

Stap 3

U kunt toevoegen aan de lijst met Adobe Photoshop-lettertypen zonder de lettertypen in het besturingssysteem te installeren. Om dit te doen, moet u het bestand met het nieuwe lettertype in een speciale map op de systeemschijf van de computer plaatsen, die tijdens de installatie automatisch door de grafische editor wordt aangemaakt. Het is ook het handigst om dit te doen met Verkenner - start het, ga naar de map met het nieuwe lettertypebestand en kopieer het (Ctrl + C).

Stap 4

Ga vervolgens naar het systeemstation en vouw in de map met de naam Program Files de submap Common Files uit en daarin de Adobe-map. Deze map bevat een aparte repository van Photoshop-lettertypen genaamd Fonts - open deze en plak het gekopieerde bestand (Ctrl + V).

Stap 5

Het verwijderen van een lettertype uit de lijst van de grafische editor gaat op dezelfde manier: u moet het lettertype verwijderen uit het besturingssysteem of het verwijderen uit de map met Adobe's eigen lettertypen die in de vorige stap zijn gespecificeerd.

Aanbevolen: