Hoe Een Laptoptoetsenbord Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptoptoetsenbord Te Repareren
Hoe Een Laptoptoetsenbord Te Repareren

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord Te Repareren

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord Te Repareren
Video: How to : Individual Laptop Keyboard Keys Fix Repair Installation Guide HP Compaq Pavilion HD 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen heeft een laptop. Dit is een erg handig gadget. Hiermee kunt u ontspannen, werken en het laatste nieuws ontdekken. Degenen die heel vaak een laptop gebruiken, weten dat het toetsenbord heel vaak kan falen. Als je laptop geen garantie meer heeft, dan kan er een flink bedrag in rekening worden gebracht voor reparaties. U kunt echter geld besparen en het toetsenbord zelf repareren.

Hoe een laptoptoetsenbord te repareren
Hoe een laptoptoetsenbord te repareren

Noodzakelijk

Schroevendraaierset, geleidende verf, bus met perslucht, haak

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de geschatte verdeling van uw toetsenbord begrijpen. Vaker wel dan niet, beginnen toetsen te plakken of werken niet. Doorgaans zijn gemorste vloeistoffen op het toetsenbord de oorzaak van dergelijke storingen. De knoppen worden niet meer soepel ingedrukt, dat wil zeggen dat het toetsaanslagmechanisme kapot is. Ook kunnen de elektronische sporen waarlangs het signaal zich voortplant, doorbranden. Het toetsenbord moet worden gedemonteerd. Lees de gebruiksaanwijzing van uw laptop goed door. Hierin vindt u een gedetailleerd diagram van de structuur van het apparaat en kunt u begrijpen hoe u het toetsenbord het beste kunt verwijderen. Meestal moet hiervoor de strip aan de voorkant worden verwijderd en een paar schroeven worden losgedraaid. Wel moet je het toetsenbord heel voorzichtig uit de uitsparingen halen, aangezien het via de achterkant met een lintkabel op de laptop is aangesloten. Om het lint los te maken, drukt u op de sluitingen en trekt u het uiteinde voorzichtig naar buiten.

Stap 2

Onderzoek het toetsenbord zorgvuldig. Zorg ervoor dat de schade kan worden gerepareerd. Als u een grote barst op de toetsenbordstrip ziet, helpt alleen het kopen van een nieuw toetsenbord. Verwijder nu alle sleutels. Om dit te doen, moet u een haaknaald gebruiken. Wrik daarmee de sleutel van de onderkant los en trek hem voorzichtig omhoog. De sleutel moet loskomen met een kenmerkende klik. Onder de sleutel ziet u een lift. Dit is een plastic houder die mechanische sleutelbewegingen mogelijk maakt. Op deze manier is het noodzakelijk om absoluut alle sleutels te demonteren en niet te vergeten de liften los te koppelen.

Stap 3

Nadat alle toetsen en liften van het toetsenborddoek zijn verwijderd, is het noodzakelijk om de bovenste laag waarop de sporen zijn aangebracht te scheiden. Een signaal gaat langs hen wanneer elke toets wordt ingedrukt. Spoel de aluminium strip en elastische laag goed af. Droog na deze procedure beide delen af en veeg ze voorzichtig af met wattenstaafjes.

Stap 4

Nu moet je precies controleren waar het pad is verbroken. Om dit te doen, moet u alle probleemgebieden bellen. Waar de track niet gaat rinkelen of de tester te veel weerstand zal vertonen, is er een beschadigd gebied. U zult op deze manier het hele toetsenbordcanvas moeten verkennen. De beschadigde gebieden moeten opnieuw worden getekend. Koop hiervoor een speciale geleidende verf. Zij is het die alle beschadigde sporen moet tekenen. Laat het canvas daarna drogen. Zet het opzij voor anderhalf tot twee uur. Na het drogen is het noodzakelijk om het toetsenbord in omgekeerde volgorde te monteren. Installeer het in uw laptop en controleer of het werkt.

Aanbevolen: