Hoe Een Laptoptoetsenbord In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptoptoetsenbord In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Laptoptoetsenbord In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord In Elkaar Te Zetten
Video: How to : Individual Laptop Keyboard Keys Fix Repair Installation Guide HP Compaq Pavilion HD 2024, Mei
Anonim

Het toetsenbord van de laptop is vrij kwetsbaar. De sleutels zijn niet alleen zeer gevoelig voor aantasting door vloeistoffen (wie drinkt er geen koffie met een laptop?), maar zijn ook gemakkelijk uitscheurbaar. Als je merkt dat een kind de knoppen van de laptop uitkiest, of je kat speelt met de knoppen, wanhoop dan niet, alles kan weer op zijn plaats worden gezet.

Hoe een laptoptoetsenbord in elkaar te zetten
Hoe een laptoptoetsenbord in elkaar te zetten

Noodzakelijk

notitieboekje

instructies:

Stap 1

Verzamel de gescheurde knopen en reserveonderdelen voor hen als ze ook van hun plaats zijn gescheurd. Onthoud de plaatsing van alle knoppen of bekijk een foto van hetzelfde laptopmodel. U kunt dergelijke foto's op internet vinden, dus er zullen geen specifieke problemen zijn.

Stap 2

Installeer eerst het knopdraaimechanisme. Dit zijn kleine plastic onderdelen waarmee de knop soepel op en neer kan bewegen als hij wordt ingedrukt. De bevestiging van de schommel hangt af van het type toetsenbord (verschillende fabrikanten kunnen het op verschillende manieren implementeren). Kortom, de schommel is met een kleine snor aan de basis bevestigd - er zijn er meestal drie voor kleine knopen.

Stap 3

Monteer na het installeren van de schommel voorzichtig het kunststof oppervlak van de knop en druk deze lichtjes in de rijrichting totdat deze vastklikt. De knop heeft ook zijn eigen vergrendelingen, waarmee hij aan de schommel wordt bevestigd. Onderzoek de onderkant van de knop om de bevestigingspunten te vinden.

Stap 4

Controleer de werking van alle toetsenbordknoppen in een gewoon "kladblok" door alle letters achter elkaar te typen of een speciaal programma te gebruiken. Als de contacten van de letters niet beschadigd zijn, zou het verwijderen van de knop (en de daaropvolgende installatie terug) de functionaliteit ervan niet moeten beïnvloeden, maar niemand kan hierin een garantie geven.

Stap 5

Als u de knoppen niet zelf kunt installeren, neem dan contact op met het servicecentrum. Tegen een kleine vergoeding helpen ze je daar zeker verder. Sommige servicecentra bieden ook een grondigere reparatie van laptoptoetsenborden - tot aan het herstel van beschadigde tracks. U kunt eenvoudig een nieuw laptoptoetsenbord bestellen. Het servicecentrum geeft u een keuze en installeert alle knoppen. In dit geval moet u een behoorlijk bedrag betalen.

Aanbevolen: