Een Laptoptoetsenbord Doorspoelen?

Inhoudsopgave:

Een Laptoptoetsenbord Doorspoelen?
Een Laptoptoetsenbord Doorspoelen?

Video: Een Laptoptoetsenbord Doorspoelen?

Video: Een Laptoptoetsenbord Doorspoelen?
Video: Het toetsenbord van een Chromebook 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd faalt elk apparaat of wordt het gedeeltelijk onbruikbaar. Een laptoptoetsenbord kan bijvoorbeeld alleen stoppen met werken door een gemorste kop koffie. De enige manier om de werkende staat van het toetsenbord te herstellen, is door het volledig schoon te maken met speciale middelen.

Een laptoptoetsenbord doorspoelen?
Een laptoptoetsenbord doorspoelen?

Noodzakelijk

Laptop, schoonmaakmiddel, doekje, "+" schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Om het toetsenbord schoon te maken, moet u het eerst verwijderen. Vergeet niet dat een verantwoorde bedrijfsvoering en het niet naleven van de kleinste regels van de demontageprocedure tot prestatieverlies zal leiden. Om het toetsenbord te demonteren, gebruikt u een kleine "+" schroevendraaier en een dun voorwerp, bijvoorbeeld de betaalkaart van een mobiele operator.

Stap 2

Eerst moet u het bovenpaneel verwijderen, dat zich boven de functietoetsen bevindt. Het hele probleem ligt in het feit dat het niet is vastgeschroefd, maar vastgemaakt met vergrendelingen. Gebruik een dun, klein voorwerp (betaalkaart zoals eerder gesuggereerd), pak een rand (rechts of links) op en til voorzichtig een deel van de bovenklep op. Zodra u de vergrendeling van een rand losmaakt, gaan alle andere vergrendelingen gemakkelijk open.

Stap 3

Na de bovenklep moet u het toetsenbord zelf verwijderen, meestal wordt het met verschillende schroeven aan de laptopbehuizing bevestigd. Draai het los met een kruiskopschroevendraaier. Het toetsenbord kan nu dichter bij de monitor worden geplaatst of volledig op de monitor rusten, afhankelijk van de fabrikant en het model van de laptop.

Stap 4

De enige moeilijkheid bij het loskoppelen van het toetsenbord van de laptopbehuizing is de lintkabel waardoor het moederbord en het toetsenbord een bericht hebben. Er zit een kleine stop-lock op de kabel, als u deze niet verwijdert, kunt u de kabel zelf beschadigen, wat zal leiden tot een reis naar een servicecentrum of het kopen van een nieuw toetsenbord. Er zijn 2 soorten sluizen op treinen: de ene moet iets worden verhoogd en de andere moet opzij worden gezet.

Stap 5

Nu het toetsenbord met succes is verwijderd, kan het worden doorgespoeld. Spoel het toetsenbord af (niet in de letterlijke zin van het woord), veeg het af met een vochtige doek die is bevochtigd met een oplossing van water en afwasmiddel. Gebruik elk modern afwasmiddel als afwasmiddel. Het is noodzakelijk om een zwakke oplossing van water en afwasmiddel te maken.

Stap 6

Vergeet na het reinigen van het toetsenbord niet om het af te drogen en in omgekeerde volgorde terug te plaatsen.

Aanbevolen: