Hoe Een Laptoptoetsenbord Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptoptoetsenbord Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Laptoptoetsenbord Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Laptoptoetsenbord Uit Elkaar Te Halen
Video: Toetsenbord uit elkaar halen 2024, Mei
Anonim

Velen van ons vinden het heerlijk om achter de computer te eten of koffie, sap, cola en andere dranken te drinken. Helaas leidt zo'n slechte gewoonte vaak tot tragedie - één verkeerde beweging en de muis / het toetsenbord kan veilig naar een stortplaats worden gedragen. Maar wat te doen als het toetsenbord van de laptop het slachtoffer is geworden van uw nalatigheid? Je kunt het niet zomaar weggooien en inwisselen voor een nieuwe voor 200-300 roebel. Bij verschillende excessen, en alleen ter preventie, moet u weten hoe het toetsenbord van de laptop wordt gedemonteerd.

Hoe een laptoptoetsenbord uit elkaar te halen
Hoe een laptoptoetsenbord uit elkaar te halen

instructies:

Stap 1

In verschillende gevallen is het noodzakelijk om het toetsenbord te demonteren. Het raakte bijvoorbeeld verstopt en sommige toetsen begonnen onaangenaam te plakken. Of je hebt het toetsenbord overspoeld met iets plakkerigs en moet de contacten schoonmaken. U moet dus eerst de laptop uitschakelen en de batterij verwijderen. Elke knop op een laptop is bevestigd met speciale mechanismen die microliften worden genoemd. Knoppen met verschillende functionaliteit hebben verschillende bevestigingen, daarom is het beter om het bij het verwijderen van het plastic onderdeel samen met de houder opzij te leggen.

Stap 2

Begin met het demonteren van uw laptoptoetsenbord van de lettertoetsen. Eerst klik je de plastic knop eraf en zie je twee beugels voor je. U kunt een tandheelkundige sonde en een pincet gebruiken om ze te verwijderen. De bevestigingen moeten van bovenaf worden losgeklikt, waar de microlift verticaal wordt bevestigd. De zijsteunen zijn kwetsbaarder, waardoor u bij het verwijderen de zijoren kunt beschadigen. Probeer in geen geval alle microliften tegelijkertijd te verwijderen, het is beter om meer tijd te besteden, maar doe alles efficiënt.

Stap 3

Als u klaar bent met de lettertoetsen, kunt u doorgaan naar knoppen met een ander type bijlage. De PgUp- en PgDn-knoppen, cursors en de Y-knop worden vastgehouden door witte en zwarte houders. Als u de plastic sleutel verwijdert, wordt een witte houder zichtbaar. U moet de oren van de haken verwijderen, die zich linksboven en onderaan bevinden. De spatiebalk en Shift-knoppen worden op dezelfde manier verwijderd, behalve dat de spatiebalk twee microliften heeft in plaats van één. Daarna kun je door naar de knoppen van de laatste groep. Dit zijn de alt-, fn-, ctrl- en win-knoppen. Je haalt de oren van de haken, die rechts boven en onder zitten.

Stap 4

Zodra alle toetsenbordknoppen op de tafel liggen, moet u het zwarte sjabloon verwijderen, waarbij elke knop een driehoekige rubberen band heeft. Eronder bevindt zich een filmbasis. Op deze drielaagse basis bevinden zich de contactvlakken, die worden gesloten wanneer er vloeistof in komt. Je moet in dit stadium heel voorzichtig handelen, omdat de lagen van de filmbasis erg kwetsbaar zijn en gemakkelijk kunnen scheuren. Als u geen ervaring heeft met dergelijke delicate mechanismen, raden we u aan uw laptop voor reparatie naar een gespecialiseerde service te sturen.

Aanbevolen: