Hoe U Informatie Het Beste Kunt Opslaan

Inhoudsopgave:

Hoe U Informatie Het Beste Kunt Opslaan
Hoe U Informatie Het Beste Kunt Opslaan

Video: Hoe U Informatie Het Beste Kunt Opslaan

Video: Hoe U Informatie Het Beste Kunt Opslaan
Video: De beste instellingen om te exporteren in Lightroom 2024, April
Anonim

Na enkele maanden gebruik van een pc heeft de eigenaar al een bepaalde hoeveelheid informatie die moet worden opgeslagen. Na verloop van tijd neemt het volume toe en u wilt de opgeslagen gegevens al op de een of andere manier beschermen tegen computerstoringen, uw eigen willekeurige fouten en nieuwsgierige blikken. En als een computer voor werk wordt gebruikt, ontstaat het probleem van het opslaan van informatie niet geleidelijk, maar stijgt het onmiddellijk naar zijn volledige hoogte.

Hoe informatie het beste op te slaan?
Hoe informatie het beste op te slaan?

instructies:

Stap 1

Begin met het definiëren van het bestandsformaat waarin de informatie wordt opgeslagen. Als het gaat om de gegevens die door programma's in uw werk worden gebruikt, bent u beperkt in het kiezen van alleen de opslagformaten die door deze toepassingen worden geboden. Als u bijvoorbeeld informatie wilt vastleggen die de spreadsheeteditor van Excel af en toe aanroept, moet deze in xls-, xlsx- of txt-bestanden worden geplaatst. En de informatie die door scripts wordt gebruikt, moet zijn opgenomen in tekstbestanden of in de indelingen van een databasebeheersysteem. Als tijdens de opslag geen programma's toegang hebben tot deze gegevens, kunt u hun formaat wijzigen - bijvoorbeeld inpakken in rar-archieven.

Stap 2

Nadat u het formaat heeft bepaald, maakt u een schatting van het resulterende totale volume aan bestanden met informatie. Het bereik kan erg breed zijn - van enkele kilobytes (bijvoorbeeld informatie over wachtwoorden, logins en andere persoonlijke gegevens), tot honderden gigabytes (bijvoorbeeld een videotheek). Selecteer, afhankelijk van deze parameter, een opslagapparaat - dit kan bijvoorbeeld een optische schijf zijn voor 740 megabyte, een flashdrive voor 8 gigabyte, een externe harde schijf voor 1 terabyte. Uiteraard moet u in dit geval rekening houden met het bedrag dat u kwijt bent aan het opslaan van informatie op een bepaald medium. Soms is het mogelijk om te doen zonder een nieuw apparaat te kopen - persoonlijke gegevens in een gecodeerd en gearchiveerd bestand kunnen bijvoorbeeld worden opgeslagen op een mobiele telefoon of audiospeler.

Stap 3

Vergeet bij het kiezen van een locatie voor back-ups van verschillende informatie de "virtuele ruimte" niet. Er is een groot aantal diensten op internet voor het opslaan van gebruikersbestanden tot enkele gigabytes groot. U kunt voorbereide bestanden uploaden naar een van de servers, of een service gebruiken (bijvoorbeeld Multiupload.nl), die kopieën van elk geüpload object op verschillende onafhankelijke bestandshostingservices plaatst.

Aanbevolen: