Een Schijf Starten In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Starten In BIOS
Een Schijf Starten In BIOS

Video: Een Schijf Starten In BIOS

Video: Een Schijf Starten In BIOS
Video: How To: In het BIOS Menu de opstartvolgorde veranderen (boot sequence) 2024, April
Anonim

Aangezien het BIOS bepaalt hoe het besturingssysteem opstart, is het wijzigen van deze parameters van groot belang voor de gebruiker. Het uitvoeren van de installatieschijf is de meest gebruikelijke methode om uw systeem opnieuw te installeren en kan in verschillende situaties nodig zijn.

Een schijf starten in BIOS
Een schijf starten in BIOS

instructies:

Stap 1

Zet de computer uit door op de aan/uit-knop op de behuizing te drukken en zet hem weer aan. Druk op de Del-functietoets om de BIOS-modus te openen. Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het model, andere functietoetsen, F2 of F10, kunnen worden gebruikt. De specifieke toets wordt meestal onderaan het scherm aangegeven - in de regel Druk op… om SETUP te openen. Mogelijk moet u ook meerdere keren op de gewenste toets drukken.

Stap 2

Ga in het AMI BIOS naar het tabblad Opstarten van de bovenste werkbalk met behulp van de pijltoetsen omhoog en omlaag en bevestig uw keuze door op de functietoets Enter te drukken. Open daarna het item Boot Device Priority en selecteer de regel 1st Boot Device. Druk op de Enter-toets en markeer de cd-rom-regel onder Opties. Bevestig de wijziging in de opstartparameters door nogmaals op de Enter-toets te drukken en gebruik de Esc-softkey om het opstartmenu te verlaten. Ga naar het tabblad Afsluiten van het bovenste paneel van het BIOS-venster en klik op de knop OK in het geopende venster om te vragen de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Wacht op de automatische herstart en zorg ervoor dat het besturingssysteem opstart vanaf schijf.

Stap 3

Als uw computer Award Bios gebruikt, gebruikt u de pijltoetsen om Geavanceerde BIOS-functies te selecteren in het linkerdeelvenster van het venster en drukt u op de functietoets Enter. Markeer de regel First Boot Device en bevestig uw keuze door op Enter te drukken. Geef het cd-rom-item op in het opstartmenu voor apparaten dat wordt geopend en ga naar het item Save and Exit Setup in het hoofdvenster. Sla de aangebrachte wijzigingen op door op de Y-toets te drukken in het systeempromptvenster dat wordt geopend en wacht tot het opnieuw opstarten is voltooid, wat in de automatische modus wordt uitgevoerd.

Aanbevolen: