Hoe Informatie Van Schijf Naar Computer Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Van Schijf Naar Computer Over Te Zetten
Hoe Informatie Van Schijf Naar Computer Over Te Zetten

Video: Hoe Informatie Van Schijf Naar Computer Over Te Zetten

Video: Hoe Informatie Van Schijf Naar Computer Over Te Zetten
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Als het onmogelijk is om informatie over te dragen via lokale of wereldwijde netwerkverbindingen, wordt dit probleem opgelost met verwisselbare media. Onder hen zijn optische schijven - cd's en dvd's - wijdverbreid. In tegenstelling tot het schrijven naar een dergelijke schijf, is de procedure voor het kopiëren van de inhoud naar een computer veel eenvoudiger, hoewel er ook enkele eigenaardigheden zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

Hoe informatie van schijf naar computer over te zetten
Hoe informatie van schijf naar computer over te zetten

instructies:

Stap 1

Als u geen speciale kopieerbeveiligingssystemen hebt gebruikt bij het schrijven van informatie naar de schijf, zal het niet moeilijk zijn om een kopie te maken op de interne media van uw computer - gebruik hiervoor een bestandsbeheerder. In de meeste moderne besturingssystemen wordt u, nadat de schijf in de lezer is geladen, automatisch gevraagd om een van de opties te selecteren voor verdere acties ermee. Naast andere bewerkingen bevat deze lijst ook de optie om de map met schijfbestanden te openen - selecteer deze.

Stap 2

Selecteer alle objecten op de schijf in het bestandsbeheervenster dat wordt geopend door op de toetsencombinatie Ctrl + A te drukken. Als u niet alle informatie hoeft te kopiëren, klikt u met de linkermuisknop alleen op de bestanden en mappen die u nodig hebt terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Verplaats de geselecteerde objecten naar de gewenste locatie op de harde schijf van uw computer. Dit kan eenvoudig worden gedaan door ze met de muis te slepen, maar deze methode is niet altijd handig. U kunt het anders doen - gebruik een combinatie van kopieer- en plakbewerkingen. Om te kopiëren, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + C en opent u vervolgens de map in het bestandsbeheervenster waarin u de te verplaatsen bestanden wilt plakken en drukt u op de toetsencombinatie Ctrl en V.

Stap 4

Als de informatie op de originele schijf de standaard kopieerbeveiliging heeft die gewoonlijk wordt aangetroffen op cd's en dvd's met films, muziekalbums en computergames, gebruik dan Slysoft CloneDVD, Slysoft CloneCD, DVD Decrypter, UltraISO en dergelijke om te kopiëren. Om bijvoorbeeld informatie over te dragen met behulp van de UltraISO-toepassing, opent u het gedeelte "Bestand" in het hoofdmenu en selecteert u het item "Cd / dvd openen". Na een paar seconden zal het toepassingsvenster dezelfde mappenboom van de optische schijf weergeven als in de gebruikelijke Verkenner. Objecten daaruit kunnen naar een map worden gesleept die is geopend in Bestandsbeheer op de harde schijf van de computer, of u kunt met de rechtermuisknop op een bestand of map klikken en het dialoogvenster Opslaan oproepen met de opdracht "Uitpakken naar" in het contextmenu.

Aanbevolen: