Hoe Ruis Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Ruis Te Verminderen?
Hoe Ruis Te Verminderen?

Video: Hoe Ruis Te Verminderen?

Video: Hoe Ruis Te Verminderen?
Video: Get rid of hook nose u0026 nose hump reduction naturally | Get Straight, Slim u0026 Sharper nose | Exercises 2024, Mei
Anonim

Een vaste (thuis)computer en een laptop hebben een aantal verschillen: apparaatvormfactor, verschillende hoeveelheden stroomverbruik, verschillende koelsystemen, enz. Tijdens het constante werk met de computer, vooral 's nachts, kan het geluid dat van de computer komt voelbaar zijn. Het hangt volledig af van de werking van de ventilatoren in de systeemeenheid.

Hoe ruis te verminderen?
Hoe ruis te verminderen?

Noodzakelijk

Passief koelsysteem, Speed Fan-software, verandering van circuit van ventilatorvoeding

instructies:

Stap 1

Laptops gebruiken een stiller koelsysteem. Het werkt passief, het werkt met luchtinlaat. In normaal werkende staat is de laptop niet voorzien van een koelsysteem. Zodra de sensoren het naderen van een bepaalde temperatuur registreren, stuurt de processor een signaal om de ventilator aan te zetten. De koeler zuigt lucht aan en de algehele temperatuur daalt snel. Een passief koelsysteem heeft veel voordelen: laag stroomverbruik, laag geluidsniveau (verschijnt slechts enkele seconden), enz. Om zo'n koelsysteem in een systeemunit te installeren, heb je veel geld nodig.

Stap 2

Een andere manier om het geluidsniveau te verminderen, kan de installatie zijn van speciale programma's die de snelheid van de ventilatoren regelen. Dergelijke programma's hebben een grafische interface. Het werk van deze programma's is om de ventilatorsnelheid programmatisch te verlagen. De ventilatorsnelheid is recht evenredig met het geluidsniveau. Deze programma's bevatten het hulpprogramma Speed Fan.

Stap 3

De volgende manier om het geluidsniveau te verminderen, is het voedingscircuit van de ventilator te veranderen. U weet waarschijnlijk dat alle ventilatoren worden gevoed door 12 volt. Wanneer de voeding wordt verminderd, neemt het aantal omwentelingen van de ventilator af, wat leidt tot een afname van het geluidsniveau. De voedingskabel bevat 4 draden: rood (+12V), geel (+5V) en twee zwarte (aarde). In het standaard voedingsschema is de ventilator aangesloten op de rode en zwarte draden. Wanneer de ventilatorcontacten zijn verbonden met een rode en de tweede zwarte draad, wordt de spanning verdeeld (12V - 5V). Het resultaat van deze deling is een spanning van 7V.

Aanbevolen: