Hoe De Toegewezen Capaciteit Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegewezen Capaciteit Te Vergroten?
Hoe De Toegewezen Capaciteit Te Vergroten?

Video: Hoe De Toegewezen Capaciteit Te Vergroten?

Video: Hoe De Toegewezen Capaciteit Te Vergroten?
Video: Aan de slag Investeren in aandelen: een beginnershandleiding 2024, April
Anonim

Het vermogen dat aan een belasting wordt geleverd, hangt af van de stroom die er doorheen gaat en de spanningsval erover. De stroom door de belasting bij een constante spanning hangt op zijn beurt af van de weerstand. Het is mogelijk om het aan de belasting toegewezen vermogen te vergroten door zowel de eerste als de tweede van deze regelmatigheden te gebruiken.

Hoe de toegewezen capaciteit te vergroten?
Hoe de toegewezen capaciteit te vergroten?

instructies:

Stap 1

De eerste manier om het aan de belasting geleverde vermogen te vergroten, is door de daarop toegepaste spanning te verhogen. Merk op dat wanneer de spanning n keer toeneemt, de stroom door de belasting ook n keer toeneemt, wat betekent dat het vermogen n ^ 2 keer toeneemt. Dit patroon is alleen geldig als de weerstand onveranderd is. Voor echte belastingen, met toenemende spanning, kan de weerstand zowel dalen als toenemen (het tweede geval komt vaker voor). Dienovereenkomstig blijkt de afhankelijkheid van vermogen op spanning in dit geval complexer te zijn dan een eenvoudige kwadratische.

Stap 2

De tweede manier om de vermogensdissipatie te vergroten, is door de belastingsweerstand te verminderen. Als dit bijvoorbeeld een regelweerstand is, kunt u het beweegbare contact iets verplaatsen, zodat een stuk draad met een iets kortere lengte in het circuit wordt opgenomen. Als de voeding een lage interne weerstand heeft, kan de verandering in de voedingsspanning van de belasting worden verwaarloosd. Dus bij een afname van de belastingsweerstand zal de stroom erdoor lineair toenemen bij een constante spanning, wat betekent dat het vermogen ook lineair zal toenemen.

Stap 3

Sommige voedingen hebben zo'n hoge interne weerstand dat je daar ook rekening mee moet houden. Het vermogen van de belasting die op een dergelijke bron is aangesloten, met een afname van de weerstand, neemt toe totdat deze gelijk is aan de interne weerstand van de bron. Het is in deze modus dat deze maximaal is en de belasting zelf, die zo'n weerstand heeft, wordt gematcht genoemd. Een verdere afname van de belastingsweerstand leidt tot een afname van het vermogen dat erop vrijkomt, maar dwingt de bron zelf om een aanzienlijke hoeveelheid warmte af te geven. In sommige omstandigheden kan dit leiden tot falen.

Stap 4

De temperatuur waarop de belasting zal opwarmen, wordt niet alleen bepaald door het vermogen dat erop wordt afgegeven, maar ook door de massa. Zorg er daarom voor dat u, voordat u het forceert, uitzoekt of dit tot gevaarlijke oververhitting zal leiden. Het kan nodig zijn om te zorgen voor warmteafvoer door een radiator, blazen met een ventilator of beide maatregelen samen. Zorg voor goed thermisch contact tussen de belasting en het koellichaam. Houd er rekening mee dat sommige apparaten, zoals halfgeleiderlasers, niet worden beschadigd door oververhitting, maar door een toename van de dichtheid van de uitgestraalde lichtenergie.

Aanbevolen: