Hoe Begin Je Met Het Ontwikkelen Van Een Programma

Inhoudsopgave:

Hoe Begin Je Met Het Ontwikkelen Van Een Programma
Hoe Begin Je Met Het Ontwikkelen Van Een Programma

Video: Hoe Begin Je Met Het Ontwikkelen Van Een Programma

Video: Hoe Begin Je Met Het Ontwikkelen Van Een Programma
Video: Start van het programma Divers u0026 Inclusief 2024, Mei
Anonim

De ontwikkeling van zelfs het eenvoudigste computerprogramma vereist kwalificaties en passende vaardigheden. Voordat u software maakt, moet u zorgvuldig overwegen hoe het programma de taak zal uitvoeren en moet u anticiperen op mogelijke storingen. Zoals elke creativiteit begint ook het programmeren met een gedetailleerd plan.

Hoe begin je met het ontwikkelen van een programma
Hoe begin je met het ontwikkelen van een programma

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - kennis van programmeertalen;
  • - programmeervaardigheden.

instructies:

Stap 1

Beantwoord een aantal vragen voordat u de eigenlijke code schrijft. Welke taak zal het programma oplossen? Wie zal het gebruiken? Wat zijn de hardware- en besturingssysteemvereisten voor uw computer? Kun je zelf een softwareproduct maken of heb je een ontwikkelteam nodig?

Stap 2

Bepaal de structuur van het toekomstige programma. Het hangt af van de complexiteit van de taken die het toekomstige systeem moet oplossen. Een belastingcalculator is bijvoorbeeld bedoeld om financiële gegevens te ordenen en zal qua structuur verschillen van een spelprogramma dat is ontworpen voor entertainment.

Stap 3

Houd bij het ontwikkelen rekening met de voorkeuren en interesses van de eindgebruiker. Communicatie met het programma moet uiterst eenvoudig en intuïtief zijn voor iemand die niet bekend is met de "vulling" van uw product. Daarom is het belangrijk om je in eerste instantie voor te stellen wat de software-interface zal zijn, de locatie van de bedieningselementen, het kleurenschema, enzovoort.

Stap 4

Denk na over en noteer de hardwarevereisten waarop het toekomstige programma moet worden gebruikt. Allereerst zijn dit parameters zoals RAM, prestaties, kenmerken van een geluids- en videokaart. Ook de compatibiliteit van de ontwikkelde software met een bepaald besturingssysteem is belangrijk.

Stap 5

Kies een programmeertaal op basis van je ervaring, vaardigheden en uitdagingen. Ervaren programmeurs gebruiken bij voorkeur de talen C, C++ of C#. U kunt een eenvoudigere programmeertaal gebruiken, zoals Visual Basic.

Stap 6

Begin het eigenlijke werk aan het ontwerp van het programma door een prototype te maken. Het bevat meestal een volwaardige grafische interface (knoppen, dialoogvensters, menu's) en ziet eruit als een gewoon programma, maar heeft niet alle functionaliteit. Het doel van het prototype is om de interface aan de klant te demonstreren en bij te sturen, geleid door de wensen van de potentiële gebruiker.

Stap 7

Terwijl je de functies verfijnt en tussenliggende blokken van het programma construeert, begin je met het toevoegen van commando's, die het prototype in een volwaardig softwareproduct zullen veranderen.

Aanbevolen: