Hoe Een Productieprogramma Te Ontwikkelen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Productieprogramma Te Ontwikkelen
Hoe Een Productieprogramma Te Ontwikkelen

Video: Hoe Een Productieprogramma Te Ontwikkelen

Video: Hoe Een Productieprogramma Te Ontwikkelen
Video: 15 Cutting Edge Designs in Technology | Nieuw en aanstaande 2020 2024, Mei
Anonim

Het productieprogramma is het centrale onderdeel van de planning van de onderneming, aangezien het het productvolume bepaalt waarvoor het bedrijf wordt opgericht. Op basis van de indicatoren van dit programma worden de resterende planningstaken van de onderneming gepland.

Hoe een productieprogramma te ontwikkelen
Hoe een productieprogramma te ontwikkelen

Noodzakelijk

bezit van de economische indicatoren van de onderneming

instructies:

Stap 1

Gebruik informatie over de effectieve vraag van individuen en rechtspersonen, evenals de behoeften aan de producten van uw bedrijf, als basis voor het ontwikkelen van het productieprogramma van de onderneming. Krijg uitgebreide informatie over de verkoopvolumes die zorgen voor een effectieve vraag van de consument.

Stap 2

Selecteer voor productie die producten die voldoen aan de criteria van zelfvoorziening, dat wil zeggen, uitgebreide reproductie mogelijk maken ten koste van winst uit verkoop. Bereken ook het minimale winstgevendheidsniveau van de productie, waarbij wordt uitgegaan van een voldoende hoeveelheid winst, voor het opstellen van een productieprogramma.

Stap 3

Bestudeer de markt en selecteer de categorie consumenten aan wie u producten wilt verkopen. Maak afspraken met consumenten in documenten: onderteken contracten, of intentieverklaringen met de leveringsvoorwaarden. Denk ook aan de mate van risico.

Stap 4

Bereken de resourcevereisten die nodig zijn om het productieprogramma van de onderneming te vervullen. Hiervoor is het nodig om het regelgevend kader voor planning te verbeteren. Plan ook de inkomsten en uitgaven van het bedrijf, aangezien een van de belangrijkste functies van bedrijfsbeheer de organisatie van de beweging van materiaal- en kasstromen is. Het is noodzakelijk om de beschikbare fondsen zo efficiënt mogelijk te gebruiken en de maximale inkomsten van fondsen per tijdseenheid te organiseren.

Stap 5

Zorg voor een sterke balans tussen inkomsten en uitgaven. Plan de productiekosten, een kenmerk van dit proces is dat het moet worden geoptimaliseerd voor maximale winst. Denk ook aan de stijging van de inflatie. Bouw de productiekosten in de prijs van het product in, rekening houdend met deze factor. Dit maakt het mogelijk om een effectief productieprogramma voor de onderneming op te stellen.

Aanbevolen: