Toegang Tot Programma's Beperken Restrict

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Programma's Beperken Restrict
Toegang Tot Programma's Beperken Restrict

Video: Toegang Tot Programma's Beperken Restrict

Video: Toegang Tot Programma's Beperken Restrict
Video: Safe and Sorry – Terrorism u0026 Mass Surveillance 2024, Mei
Anonim

Als er meer dan één persoon op dezelfde computer werkt, is het verstandig om meerdere accounts aan te maken om de privacy en aparte verantwoordelijkheden te behouden. De beheerder bepaalt de rechten en mogelijkheden van andere gebruikers. Indien nodig kan hij voorkomen dat onbetrouwbare personen programma's starten en installeren.

Toegang tot programma's beperken restrict
Toegang tot programma's beperken restrict

instructies:

Stap 1

U hebt beheerdersrechten nodig om deze beperkingen in te stellen. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het knooppunt "Gebruikersaccounts" en klik op het account waarvan de eigenaar de toegang tot programma's gaat beperken. Volg in het nieuwe venster de link "Type wijzigen …" en verplaats het keuzerondje naar de positie "Beheerder". Klik op Accounttype wijzigen om de beslissing te bevestigen.

Stap 2

Log in op het systeem met dit account. Voer in de startregel van het programma (aangeroepen door de Win + R-sneltoetsen of door de optie Uitvoeren te kiezen in het menu Start), de opdracht regedit in en klik op OK om de register-editor te starten. Zoek de sectie HKCUSOFTWAREMicrosoft WindowsCurrentVersonPoliciesExplorer en maak een RestrictRun-sleutel.

Stap 3

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de vrije ruimte aan de rechterkant van het scherm en selecteer "DWORD-waarde" in de lijst "Nieuw". Roep het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop op de nieuwe sleutel te klikken, de optie "Wijzigen" te selecteren en de waarde 1 in te voeren.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het uitgevouwen mappictogram aan de linkerkant van het scherm en selecteer Nieuw en Sectie. Geef de nieuwe sectie dezelfde naam RestrictRun. Maak aan de rechterkant van het venster een lijst met toepassingen die de gebruiker kan uitvoeren. De lijst ziet eruit als een lijst met stringparameters, waarin de itemnamen en serienummers tussen aanhalingstekens staan:

Stap 5

“1” =”winword.exe” “2” =”excel.exe” “3” =”regedit.exe” U moet regedit.exe in de lijst opnemen zodat u deze lijst kunt bewerken. Om beperkingen te verwijderen, wijzigt u de waarde van de RestrictRun-sleutel in 0.

Stap 6

Log in op het systeem als beheerder en verander in het "Configuratiescherm" het gebruikersaccount in een beperkt account zodat hij geen toegang heeft tot de register-editor.

Aanbevolen: