Hoe Het Geheugentype Te Zien?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugentype Te Zien?
Hoe Het Geheugentype Te Zien?

Video: Hoe Het Geheugentype Te Zien?

Video: Hoe Het Geheugentype Te Zien?
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Het type geheugen dat in een computer of laptop wordt gebruikt, kunt u zien door het apparaat te demonteren of speciale testprogramma's te gebruiken. De eerste methode is betrouwbaarder, maar is niet altijd beschikbaar. De tweede methode om het geheugentype te bepalen is veel eenvoudiger.

Het type geheugen bepalen
Het type geheugen bepalen

Noodzakelijk

schroevendraaier, Everest-programma

instructies:

Stap 1

Als u besluit de hoeveelheid RAM die op uw computer (laptop) wordt gebruikt, te vergroten, moet u kijken naar het type geheugen dat erin is geïnstalleerd. Open hiervoor de klep van het apparaat en verwijder de geheugenkaarten uit hun sleuven. Vergeet natuurlijk niet om uw computer uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen voordat u dit doet. Houd er rekening mee dat geheugenkaarten meestal zijn beveiligd met allerlei vergrendelingen en vergrendelingen. Daarom is het niet de moeite waard om de geheugensticks eruit te halen - het is beter om te bepalen wat ze tegenhoudt. Als het moeilijk is om de geheugenkaart te verwijderen, wat vaak het geval is bij laptops, netbooks en "desktop" computers, dan kunt u proberen de inscripties op de geheugenstrip te lezen zonder deze te verwijderen.

Stap 2

Kopieer alle informatie die je op de geheugenkaart vindt op een vel papier. Ga naar internet en voer de inscripties op de geheugenkaart in de zoekbalk in. Ga naar de officiële website van de geheugenfabrikant en geef alle benodigde informatie op.

Stap 3

Als fysieke toegang tot de geheugenstrips niet mogelijk is, installeer dan een testprogramma op de computer, bijvoorbeeld Everest. Dit programma is het meest populair en heeft een interface die zelfs voor een amateur begrijpelijk is. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd of eenvoudigweg naar een aparte map hebt gekopieerd, voert u het uit. Selecteer in het linker boomachtige menu "Moederbord". In dit geval verschijnt de nodige informatie over het type geheugen en de andere attributen in het rechter grote venster.

Stap 4

Voer een geheugentest uit voor meer gedetailleerde informatie over geheugen. Het duurt maar een paar seconden. Selecteer het menu-item "Tools" (bovenaan) en start "Cache & Memory Benchmark". Binnen enkele seconden ontvangt u uitgebreide informatie over het type geheugen en al zijn parameters.

Aanbevolen: