Een Document Versleutelen

Inhoudsopgave:

Een Document Versleutelen
Een Document Versleutelen

Video: Een Document Versleutelen

Video: Een Document Versleutelen
Video: Clickx 232 - Word-documenten beveiligen 2024, Mei
Anonim

Zelfs als u niet met uiterst geheime informatie werkt en niet de behoefte voelt om uw handelingen op de computer te verbergen voor familieleden of collega's, moet u wellicht in staat zijn om een document te versleutelen.

Een document versleutelen
Een document versleutelen

instructies:

Stap 1

Onervaren gebruikers denken vaak dat de mogelijkheid om een wachtwoord in te stellen voor documenten standaard in Windows bestaat. Dit is fout. Om de informatie waarmee u werkt te versleutelen, heeft u speciale programma's nodig die vooraf op een computer moeten worden geïnstalleerd.

Stap 2

De meest betaalbare manier om een document te versleutelen, is door er een wachtwoordarchief voor te maken. Stel dat u werkt met informatie in de map "Geheim" (of met een dergelijk document) en dat deze moet worden versleuteld. Zorg ervoor dat er een speciaal archiveringshulpprogramma op uw computer is geïnstalleerd, er zijn veel van dergelijke programma's, de meest populaire: WinRar, WinZip, 7Zip, enz. In de regel kan geen enkele gebruiker tegenwoordig zonder.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de map waarvoor codering vereist is.

Stap 4

Selecteer in het venster dat verschijnt de opdracht "Toevoegen aan archief …"

Stap 5

Zoek de optie "Wachtwoord instellen" in het dialoogvenster dat verschijnt. Om dit te doen, klikt u in het WinRar-programma op het tabblad "Geavanceerd". Het venster Wachtwoordarchivering verschijnt.

Stap 6

Bedenk een origineel wachtwoord. Voer het in de regel in die door het programma wordt voorgesteld en herhaal het hieronder.

Stap 7

Ga op dezelfde manier te werk alsof u het bestand zonder wachtwoord zou zippen. Hernoem indien nodig uw "Geheime" archief naar een archief met een andere naam, kies andere handige opties. Klik op het laatste commando "Archief" Het versleutelde document is klaar. Nu, behalve jij, zou niemand het moeten openen (natuurlijk, met uitzondering van geavanceerde gebruikers in dit opzicht of echte hackers).

Aanbevolen: