Een Verbinding Versleutelen

Inhoudsopgave:

Een Verbinding Versleutelen
Een Verbinding Versleutelen

Video: Een Verbinding Versleutelen

Video: Een Verbinding Versleutelen
Video: How To: Je pc versleutelen 2024, Mei
Anonim

Welk apparaat je ook gebruikt om een draadloos netwerk te maken, het moet goed beveiligd zijn. Hiermee voorkom je ongewenste verbindingen met je wifi-hotspot.

Een verbinding versleutelen
Een verbinding versleutelen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als je een wifi-router hebt gekozen om je eigen toegangspunt te maken, open dan de webinterface. Sluit de uiteinden van de netwerkkabel aan op de LAN-poort van de router en een vergelijkbare poort op uw computer. Schakel beide apparaten in. Start een internetbrowser en vul het url-invoerveld in door het IP-adres van de router in te voeren. Druk op de Enter-toets.

Stap 2

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om de parameters van de netwerkapparatuur te kunnen wijzigen. Open het menu Draadloze verbinding instellen (Wi-Fi). Zoek het item "Beveiligingstype" of Beveiligingstype. Kies uit de voorgestelde opties de optie die geschikt is voor het werken met uw laptops. Het is beter om relatief nieuwe soorten gegevenscodering te gebruiken, zoals WPA2-Personal.

Stap 3

Ga nu naar "Wachtwoord" of Wachtwoord. Voer een wachtwoord in dat voldoet aan de vereisten van het geselecteerde beveiligingstype. Het is beter om het maximaal toegestane aantal tekens te gebruiken. Gebruik een combinatie van Latijnse letters, cijfers en speciale tekens. Dit biedt u een verhoogde mate van bescherming in het geval dat aanvallers programma's gebruiken die door tekencombinaties heen gaan.

Stap 4

Open nu het menu Geavanceerde instellingen of Beveiliging. Wijzig het standaardwachtwoord dat nodig is om toegang te krijgen tot de wifi-instellingen van de router. Als iemand nu verbinding maakt met uw draadloze netwerk, kunnen ze de parameters van de werking ervan niet wijzigen.

Stap 5

In hetzelfde menu moet er een functie zijn waarmee u geldige MAC-adressen kunt instellen. Dit is een soort identificatienummer dat elke netwerkadapter heeft. Activeer deze functie. Zet al je laptops aan, druk op de Start- en R-toetsen en typ cmd in het vak dat verschijnt. Druk op de Enter-toets. Voer na het starten van de opdrachtprompt ipconfig / all in en druk op Enter.

Stap 6

Noteer de MAC-adressen van de draadloze adapters van uw laptop en voer ze in de lijst met geldige adressen in. Sla de instellingen op en start de router opnieuw op.

Aanbevolen: