Een USB-station Veilig Versleutelen

Inhoudsopgave:

Een USB-station Veilig Versleutelen
Een USB-station Veilig Versleutelen

Video: Een USB-station Veilig Versleutelen

Video: Een USB-station Veilig Versleutelen
Video: How To: Je pc versleutelen 2024, April
Anonim

Tegenwoordig is de kwestie van gegevensbeveiliging voor veel computergebruikers een urgent probleem. Dit geldt met name voor verwisselbare usb-drives, die bestanden met belangrijke informatie kunnen bevatten en die gemakkelijk te verliezen zijn (per ongeluk kwijtraken, achterlaten). Om dergelijke gegevens tegen nieuwsgierige blikken te beschermen, zijn er veel hulpprogramma's op de cryptografische markt, zowel betaald als gratis. De meest populaire worden in dit artikel kort besproken.

Beveiligde USB-schijf
Beveiligde USB-schijf

instructies:

Stap 1

TrueCrypt. Het meest gebruikte coderingsprogramma ter wereld. Maakt on-the-fly encryptie van containers, partities en volledige schijven mogelijk. Gedistribueerd onder een gratis licentie. Open source. Heeft een grafische interface. Cross-platform implementatie (Windows, Linux, Mac). Ondersteunt alle moderne coderingsalgoritmen. Indien nodig kunt u een dubbel wachtwoordgebied maken voor het geval de gebruiker wordt gedwongen het wachtwoord vrij te geven. Kan werken zonder installatie. Heeft een rijke functionaliteit.

TrueCrypt-venster
TrueCrypt-venster

Stap 2

SchijfCryptor. Gratis en open source software. Biedt transparante codering van partities, externe USB-drives, cd/dvd-images. Verschilt in hoge productiviteit. Ondersteund op Windows 2000, XP, Server 2003, Vista, Server 2008, 7, Server 2008 R2. Ondersteuning voor sneltoetsen, autowiring, keyfiles, dynamische schijven. Heeft enkele functionaliteitsbeperkingen.

DiskCryptor-venster
DiskCryptor-venster

Stap 3

gratisOTFE. Gratis freeware on-the-fly coderingshulpprogramma. Hiermee kunt u een virtuele schijf maken met transparante gegevenscodering. Ondersteund door Windows en Windows Mobile-besturingssystemen. Ondersteunt moderne codering en hashing-algoritmen. Open source. Verificatiemogelijkheid met behulp van smartcards. Verschilt in de eenvoud van de interface.

FreeOTFE-programmavenster
FreeOTFE-programmavenster

Stap 4

BesteCrypt. Een betaald product met een commerciële licentie om on-the-fly een versleutelde virtuele container te maken. De virtuele schijf wordt gebruikt als een gewone schijfpartitie. Ondersteunt verborgen containers die gegarandeerd niet-detecteerbaar zijn, versleuteling van wisselbestanden. De set bevat ook een hulpprogramma voor gegarandeerde informatievernietiging. Ondersteund door Windows 4.x, NT, Linux 2.4+, MS-DOS-besturingssystemen.

Aanbevolen: