Een Map Versleutelen

Inhoudsopgave:

Een Map Versleutelen
Een Map Versleutelen

Video: Een Map Versleutelen

Video: Een Map Versleutelen
Video: Beveiligde map maken! 2024, Mei
Anonim

Het is geen geheim dat een personal computer niet altijd echt persoonlijk is. Op het werk of thuis wordt op de een of andere manier een hele lijst potentiële gebruikers toegewezen aan de ene computer. En of u het nu leuk vindt of niet, uw documenten zijn niet volledig beschermd tegen 'bedreigingen van de buitenwereld'. Maar onze stapsgewijze handleiding helpt u gevoelige mappen en documenten te verbergen zonder programma's van derden te gebruiken en uw digitale wereld veiliger te maken.

Een map versleutelen
Een map versleutelen

instructies:

Stap 1

Log in op het systeem met het beheerdersaccount. Schakel daarna gegevenscodering in met behulp van het 3DES-algoritme: voeg een DWORD-parameter toe met behulp van de register-editor: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / EFS. "AlgorithmID" = dword: 0x6603.

Stap 2

Maak een hoofdgebruikersaccount aan, onder dit account worden de hoofdwerkzaamheden uitgevoerd. Log in op het systeem onder dit account (geef het op het moment van instellen beheerdersrechten).

Stap 3

Ga naar het startmenu. Selecteer vervolgens "Mijn Computer". Klik in het linkerdeel van het venster met de rechtermuisknop op "Mijn documenten". Dan - "Eigenschappen" - het tabblad "Algemeen" - "Overige …" - selecteer "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen" - klik 2 keer op de knop "OK" - in het venster dat verschijnt, selecteer het item "naar deze map en naar alle bijgevoegde bestanden" - klik nogmaals op "Ok".

Op deze manier kunt u elk bestand of elke map classificeren.

Stap 4

Ga naar het menu "Start" - "Uitvoeren" - typ het commando mmc - klik op "OK"

Stap 5

Selecteer "Console" in het menu van het venster dat verschijnt. Volgende - "Snap-in toevoegen of verwijderen …" - "Toevoegen …" - selecteer "Certificaten" en klik op "Toevoegen" - vink het item "mijn gebruikersaccount" aan - "Voltooien" - "Sluiten" - "Ok ".

Stap 6

Selecteer en open het filiaal "Certificaten" - "Persoonlijk" - "Certificaten"

Stap 7

Klik met de rechtermuisknop op het gebruikerscertificaat - selecteer "Alle taken" - "Exporteren …"

Stap 8

Klik in het venster dat verschijnt op "Volgende" - "Ja", "Exporteer de privésleutel" - "Volgende" - "Volgende" - voer het wachtwoord voor de privésleutel in (minstens 8 tekens) - "Volgende" - voer de bestandsnaam en specificeer het pad waar het zal worden geschreven - "Next" - "Finish" - "Ok".

Stap 9

Sla het bestand dat u hebt gemaakt op een extern opslagmedium op. Vergeet niet om het certificaatbestand van uw harde schijf te verwijderen.

Aanbevolen: