Hoe Harde Schijven Te Klonen

Inhoudsopgave:

Hoe Harde Schijven Te Klonen
Hoe Harde Schijven Te Klonen

Video: Hoe Harde Schijven Te Klonen

Video: Hoe Harde Schijven Te Klonen
Video: Harde schijf klonen naar SSD 2024, Mei
Anonim

Als u harde schijfsoftware in uw besturingssysteem gebruikt, kunt u ongeveer weten hoe lang uw harde schijf meegaat. Dergelijke programma's tonen het percentage van de levensduur van de schijf. Wanneer de parameter 30% bereikt, is het de moeite waard om na te denken over het voortijdig wijzigen van de harde schijf en het kopiëren van gegevens naar een nieuwe schijf. Maar alleen het kopen van een schijf en het kopiëren van alle informatie is een langdurig proces. Voor een snelle en hoogwaardige gegevensoverdracht worden speciale programma's gebruikt.

Hoe harde schijven te klonen
Hoe harde schijven te klonen

Noodzakelijk

DriveImage XML-software

instructies:

Stap 1

Om gegevensoverdracht uit te voeren, moet u een image van de schijf of de partities maken. Het hulpprogramma DriveImage XML kan dit heel goed. Dit programma is gratis te downloaden en is ontworpen voor niet-commercieel gebruik. Installeer het programma op uw computer.

Stap 2

Om een schijfkopie te maken, moet u het programma uitvoeren, in het hoofdvenster waarvan u back-upschijven naar afbeeldingsbestanden moet selecteren. Selecteer de schijf of schijfpartitie waarvan u een back-up wilt maken. Klik volgende.

Stap 3

Klik bovenaan het programma op het gele mappictogram om te selecteren waar het programma de toekomstige schijfkopie zal opslaan (elk apparaat dat geschikt is voor de schijfkopie).

Stap 4

Vink het vakje naast Raw-modus aan - het programma maakt een kopie van de hele schijf voor je. Als u het selectievakje Grote bestanden splitsen aanvinkt, zal het hulpprogramma grote bestanden in delen splitsen (dit is handig wanneer u een kopie op meerdere dvd's maakt). Gebruik het menu Compressie om bestandscompressie te configureren. Nadat u alle instellingen heeft gewijzigd, klikt u op Volgende. De procedure voor het maken van een back-up van uw harde schijf begint.

Stap 5

Nadat u klaar bent met het kopiëren van de afbeelding naar een andere harde schijf of dvd, gaat u verder met het uitpakken van de afbeelding.

Aanbevolen: