Hoe Slechte Sectoren Op Harde Schijven Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Slechte Sectoren Op Harde Schijven Te Herstellen
Hoe Slechte Sectoren Op Harde Schijven Te Herstellen

Video: Hoe Slechte Sectoren Op Harde Schijven Te Herstellen

Video: Hoe Slechte Sectoren Op Harde Schijven Te Herstellen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Ondanks de groeiende populariteit van flash-geheugen, blijft het mechanisch lezen van gegevens die op de harde schijf zijn geschreven, bestaan. Vaak verschijnen bij deze manier van werken slechte sectoren op het oppervlak van de platen. En meestal kunnen ze niet worden hersteld, maar er zijn uitzonderingen.

Hoe slechte sectoren op harde schijven te herstellen
Hoe slechte sectoren op harde schijven te herstellen

De kwestie van informatiebeveiliging op de harde schijf dwingt ontwikkelaars om tot in het kleinste detail na te denken over gegevensopslag. Bij de daadwerkelijke werking van het apparaat helpen al hun trucs echter niet.

Waarom sectoren verslechteren?

Het werkingsprincipe van een mechanische harde schijf is heel eenvoudig. Er zijn verschillende ronde magneetplaten. Leeskoppen "lopen" er overheen en zoeken de nodige informatie op. Wanneer het mechanisme van een harde schijf wordt blootgesteld aan trillingen of scherpe schokken, kunnen er microscopisch kleine krasjes op het oppervlak van de schijf ontstaan. Dit resulteert in de corruptie van sectoren en het verlies van gegevens - programma's, boeken, muziek of films.

Hoe zorgvuldig u uw pc ook bedient, er kunnen nog steeds slechte sectoren op de harde schijf verschijnen.

Als de harde schijf meerdere jaren heeft gewerkt, kan de dichtheid worden verbroken. Elk stofje dat erin zit, is een mogelijke oorzaak van slechte sectoren.

Voeg daarbij stroompieken, plotseling afsluiten van de pc en gewoon verkeerd omgaan met de computer, en er zullen nog veel meer redenen zijn voor schade aan informatie.

Is er een uitweg?

Als er slechte sectoren verschijnen, hoeft u niet meteen in paniek te raken en de hardware dringend te wijzigen. Er zijn manieren om probleemgebieden te markeren, zodat ze in de toekomst geen problemen veroorzaken. Of herstel de schade met een aantal speciale programma's.

Wanneer slechte sectoren verschijnen, zijn er twee manieren: gebruik uw eigen systeemprogramma of een programma van derden.

Het eenvoudigste wat u kunt doen, is een oppervlaktescan van de schijven uitvoeren. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de defecte logische partitie, selecteert u "Eigenschappen", vervolgens het tabblad "Service" en "Controle uitvoeren" door het selectievakje "Beschadigde sectoren controleren en repareren" aan te vinken. Het systeem zal de schijf scannen, fouten vinden en ofwel de sectoren terugbrengen naar een werkende staat, of ze markeren als slecht, zodat de leeskoppen ze omzeilen en geen "remmen" in hun werk creëren.

Voor meer "gevorderde" gebruikers kunnen we het programma HDD-Regenerator aanbevelen. Het werkt op fysiek niveau en helpt het probleem op te lossen waarbij het standaard schijfcontroleprogramma nutteloos is. De regenerator doet diep werk en brengt in de meeste gevallen de sectoren terug naar hun normale toestand. U verliest geen gegevens en verlengt de levensduur van uw harde schijf aanzienlijk.

Er zijn veel andere programma's, zelfs programma's die alleen echte "hackers" of ervaren gebruikers kunnen begrijpen. In de meeste gevallen zijn de twee hierboven beschreven producten echter voldoende. Ze zijn beproefd en hebben in veel moeilijke gevallen geholpen.

Aanbevolen: