Hoe 2 Harde Schijven Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe 2 Harde Schijven Aan Te Sluiten
Hoe 2 Harde Schijven Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Harde Schijven Aan Te Sluiten

Video: Hoe 2 Harde Schijven Aan Te Sluiten
Video: Microsoft Outlook PST bestand Koppelen en sluiten 2024, Mei
Anonim

Elke computergebruiker heeft vroeg of laat een probleem: op één geïnstalleerde harde schijf passen niet meer alle informatie die moet worden opgeslagen. En uiteindelijk verschijnt er een tweede, en misschien een derde schijf in de systeemeenheid van de computer. Een van de grootste problemen die zich voordoen bij het tegelijkertijd aansluiten van 2 harde schijven, is dat het moederbord ze allemaal correct detecteert, evenals de prioriteit of volgorde van laden.

Hoe 2 harde schijven aan te sluiten
Hoe 2 harde schijven aan te sluiten

instructies:

Stap 1

In wezen komen de gevallen waarin u 2 harde schijven moet aansluiten neer op twee mogelijkheden:

• één schijf bestaat al en werkt, u moet een extra schijf installeren;

• er zijn geen opslagapparaten in de computer, u moet 2 harde schijven aansluiten.

Aangezien het eerste geval logisch uit het tweede volgt, moet u rekening houden met de situatie waarin u 2 harde schijven op de systeemeenheid moet aansluiten. Schakel de computer uit. Plaats het op een vlakke ondergrond en verwijder de behuizing om toegang te krijgen tot het moederbord.

Stap 2

Selecteer welke van de harde schijven de primaire zal zijn, dat wil zeggen de actieve van waaruit het besturingssysteem zal worden geladen. Bepaal de volgorde door de kleine jumpers op de juiste posities te zetten in overeenstemming met de diagrammen die direct op elke harde schijf worden getoond.

Stap 3

Sommige verschillen in schijfverbindingen kunnen worden veroorzaakt door de interface van de harde schijf. Er kunnen twee interfaces zijn: ATA of SATA. In dit geval kunt u 2 ATA-schijven per kabel aansluiten, maar SATA-schijven worden elk met een aparte kabel naar het moederbord aangesloten. Ook vereisen harde schijven met SATA-interface, vanwege de eigenaardigheden van de verbindingsinterface, geen extra wijzigingen in de instellingen van de jumpers bij het aansluiten op de controller, zoals bij het instellen van de master / slave-positie voor IDE-schijven van de ATA-interface.

Stap 4

Als je de kabels en de interface hebt uitgezocht, en ook prioriteit hebt gegeven aan het opstarten met behulp van jumpers, installeer je de harde schijven één voor één in de speciaal hiervoor ontworpen sleuven in de systeemeenheid. Sluit de kabels van het moederbord aan op de 2 harde schijven, evenals de spanningsdraden van de voeding.

Stap 5

Zet uw computer aan en ga naar BIOS-instellingen. Als harde schijven niet automatisch worden gedetecteerd, voert u hun handmatige identificatie uit met de juiste opdracht. Sla vervolgens de wijzigingen op en verlaat het BIOS.

Aanbevolen: