Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren
Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren

Video: Hoe De Geluidskwaliteit Te Verbeteren
Video: Akoestiek verbeteren in je studio (doe het zelf project) 2024, April
Anonim

Wat bepaalt het geluid op de computer? De geluidskaart neemt binnenkomende informatie op en vertaalt deze in signalen die via de luidsprekers worden verzonden. Soms is de geluidskwaliteit op uw computer slecht of moet deze gewoon worden bijgewerkt. Dit kan met behulp van hardware- en softwaremethoden.

Hoe de geluidskwaliteit te verbeteren
Hoe de geluidskwaliteit te verbeteren

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geluidskaart;
  • - software.

instructies:

Stap 1

Download nieuwe stuurprogramma's voor uw geluidskaart. Zelfs als het stuurprogramma dat bij het besturingssysteem is geleverd normaal werkt, kunnen formattering of andere systeeminstellingen deze software beïnvloeden. Zoek informatie over uw geluidskaart door op "Start" - "Configuratiescherm" te klikken. Dubbelklik op het pictogram "Geluidsapparaten" en kijk in het venster naar de naam van de geluidskaart. Zoek op internet naar stuurprogramma's voor uw apparaat. Download en installeer ze volgens de instructies. Het systeem zal automatisch het oude stuurprogramma voor de geluidskaart vervangen door het nieuwe.

Stap 2

Koop en installeer een nieuwe geluidskaart. Er zijn verschillende soorten van deze apparaten op de markt: basisapparaten voor gewone consumenten, maar ook geluidskaarten die zijn ontworpen voor gamers of opnametechnici. Het apparaat past in een speciaal slot in de computer. Volg de instructies om het te installeren: schroef het stevig vast en sluit het aan op de connectoren. Een nieuwe geluidskaart vereist ook nieuwe stuurprogramma's, die meestal op een cd met de hardware worden geleverd.

Stap 3

Sluit luidsprekers van hogere kwaliteit aan op de audio-uitgang. De meeste moderne computers hebben digitale audio-uitgangen en kunnen werken met 2.1-systemen (twee luidsprekers en een subwoofer), en sommige ondersteunen 5.1 (vijf luidsprekers en een subwoofer - typisch Surround-geluid). Het gebruik van luidsprekers van hogere kwaliteit zal resulteren in een schoner, rijker geluid.

Aanbevolen: