De Geluidskwaliteit Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Geluidskwaliteit Wijzigen
De Geluidskwaliteit Wijzigen

Video: De Geluidskwaliteit Wijzigen

Video: De Geluidskwaliteit Wijzigen
Video: Instructievideo: rekeningnummer wijzigen 2024, Maart
Anonim

Om de geluidskwaliteit bij het opnemen of bewerken van audiobestanden aanzienlijk te verbeteren, hoeft u slechts enkele eenvoudige regels te kennen. Natuurlijk hangt de geluidskwaliteit sterk af van persoonlijke perceptie. Je zult moeten experimenteren om het beste geluid te krijgen, maar houd rekening met de basiswetten van het werken met geluid, die op bijna elke situatie kunnen worden toegepast.

Geluid
Geluid

Noodzakelijk

Computer, Audacity audio-editor

instructies:

Stap 1

Digitale audio wordt gekenmerkt door begrippen als sampling rate (het aantal keren dat het geluid in één seconde wordt gemeten) en sampling rate (het aantal bits dat het systeem gebruikt om geluid weer te geven). Dienovereenkomstig, hoe hoger de frequentie, hoe hoger de geluidskwaliteit, en hoe groter de grootte van het geluidsbestand op de harde schijf van de computer.

Stap 2

Installeer een audio-editor (bijvoorbeeld gratis Audacity) om geavanceerde mogelijkheden te krijgen om met geluidsbestanden te werken. Nadat u Audacity heeft gestart, selecteert u in het submenu "Voorkeuren" het item "Kwaliteit", waar u de hoogst mogelijke bemonstering en bemonsteringsfrequenties kunt definiëren.

Stap 3

Vermijd plotselinge veranderingen in het geluidsvolume. Controleer bij het opnemen of bewerken van een geluidsgolf of het volume buiten bereik is en controleer het niveau van het ingangssignaal (de groene balk van het opnameniveau wordt rood). Anders onderbreekt Audacity het geluid, waardoor de opname wordt vervormd.

Stap 4

Gebruik geschikte compressiemethoden bij het opslaan van geluiden. Als geluidskwaliteit belangrijker is dan bestandsgrootte en schijfruimte, sla het ongecomprimeerde bestand dan op in de best mogelijke kwaliteit. Gebruik mp3-compressie voor schetsen.

Stap 5

Verhoog altijd de bemonsteringsfrequentie VOORDAT u begint met opnemen. Door vervolgens een bestand van lage kwaliteit op te nemen en te proberen het te verbeteren door hogere bemonsteringsfrequenties in te voeren, vergroot u alleen de bestandsgrootte, maar heeft dit geen enkele invloed op de kwaliteit ervan.

Stap 6

Experimenteer met de equalizer. Het is een krachtig hulpmiddel waarmee u ongewenste ruis kunt verwijderen of ongewenste frequenties kunt verminderen. Overdrijf bij het werken met de equalizer niet, anders kan het geluid vlak en oninteressant worden.

Aanbevolen: