De Geluidskwaliteit Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Geluidskwaliteit Aanpassen
De Geluidskwaliteit Aanpassen

Video: De Geluidskwaliteit Aanpassen

Video: De Geluidskwaliteit Aanpassen
Video: Geluids en trilfeedback aanpassen in IOS 15 2024, April
Anonim

Het aanpassen van de geluidskwaliteit van een mediabestand wordt uitgevoerd in verschillende conversieprogramma's die met dit formaat werken. De configuratie ervan wordt uitgevoerd in overeenstemming met de voorwaarden die u heeft en het verdere doel van de bestanden.

De geluidskwaliteit aanpassen
De geluidskwaliteit aanpassen

Noodzakelijk

een programma voor het coderen van muziek

instructies:

Stap 1

Gebruik voor het aanpassen van de geluidskwaliteit tijdens het coderen goede software die een groot aantal opties voor het werken met geluid ondersteunt, bijvoorbeeld software utilities van Sony. Software downloaden van internet of kopen in een online winkel. De meeste van hen zijn betaald en hun gratis tegenhangers ondersteunen vaak niet dezelfde set functies, maar ze zijn best geschikt voor het verwerken van de kwaliteit van een audiobestand.

Stap 2

U kunt ook de standaard softwarehulpprogramma's gebruiken die bij mobiele telefoons worden geleverd, als al uw acties worden beperkt tot het wijzigen van alleen de bitsnelheid.

Stap 3

Installeer uw audiosoftware en open het bestand om te bewerken. Pas de maximale coderingskwaliteit aan door een hoge bitsnelheid in te stellen en het vereiste aantal parameters aan te passen aan uw audiosysteem. Houd er rekening mee dat u de kwaliteit niet kunt verbeteren of meerkanaalsgeluid kunt maken van een normaal muziekbestand met een lage bitrate. Als de softwaretools het toelaten, kunt u ook de frequenties van het geluidsbestand aanpassen aan uw voorkeuren.

Stap 4

Pas instellingen toe op het audiobestand en codeer. Stel bij het converteren naar mp3-formaat de maximale waarde voor de bitrate (320) in, aangezien dit formaat uw gehoor al genoeg beschadigt en de frequenties afsnijdt. Als het mogelijk is om naar bestanden in niet-gecomprimeerde indeling te luisteren, gebruik dan codering in een van hen.

Stap 5

Om geluid met een slechte bitrate te bewerken, gebruikt u programma's met ruisonderdrukking, echo-onderdrukking, enzovoort, maar probeer het niet te verbeteren door de waarde ervan te verhogen - het is onmogelijk om vooraf geluid met uitstekende kwaliteit te maken van een opname met slechte parameters.

Aanbevolen: