Hoe De Grootte Van Een Tafel Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Tafel Te Bepalen?
Hoe De Grootte Van Een Tafel Te Bepalen?

Video: Hoe De Grootte Van Een Tafel Te Bepalen?

Video: Hoe De Grootte Van Een Tafel Te Bepalen?
Video: AAN TAFEL #1: door wie of wat laat jij jou perspectief bepalen? 2024, Mei
Anonim

Een tabel is een systeem van rijen en kolommen waarin bepaalde statistische informatie zich in een bepaalde volgorde en relatie bevindt. Tabellen worden gebruikt om informatie op te slaan die twee kenmerken heeft. De waarden van een ervan staan in de kolomkoppen, de andere in de rijkoppen. Elke cel van de tabel heeft dus een bepaalde waarde, die tegelijkertijd het kenmerk van een kolom en een rij bezit, op het snijpunt waarvan deze zich bevindt.

Hoe de grootte van een tafel te bepalen?
Hoe de grootte van een tafel te bepalen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een speciaal softwareproduct om een spreadsheet te maken: spreadsheets. Dit zijn interactieve programma's die in een apart venster op het beeldscherm worden weergegeven. Visueel vertegenwoordigen ze een raster van rijen en kolommen waarin zich statistische informatie bevindt. Het meest populaire programma waarmee u informatie kunt groeperen en in tabelvorm kunt presenteren, zijn Excel-spreadsheets, een van de modules van Micrisoft Office.

Stap 2

Voordat u begint met het ontwerpen en invullen van de tabel, moet u bedenken hoeveel rijen en kolommen deze zal bevatten. Dit is nodig om uw gegevens zo volledig en duidelijk mogelijk weer te geven. Opgemerkt moet worden dat een van de kolommen het volgnummer van het record kan zijn. Naast de gegevens die u direct vertegenwoordigt, kunnen sommige rijen indirecte waarden bevatten die een functie zijn van meerdere cellen op een rij. Als u bijvoorbeeld de hoeveelheid goederen aangeeft die in de ene cel wordt verkocht, en in de andere - de kosten van een eenheid goederen met deze naam, dan is het in de derde cel logisch om de totale kosten van de goederen aan te geven, wat functioneel het product van de eerste twee. Houd rekening met al deze factoren bij het maken van uw tabel en het bepalen van het aantal rijen en kolommen dat u nodig hebt.

Stap 3

Om de tabel gemakkelijk leesbaar te maken, past u de breedte en hoogte van de tabelcellen aan in overeenstemming met de verwachte hoeveelheid inhoud. Een cel met bijvoorbeeld een serienummer zal dus niet erg breed zijn, maar de cel "Opmerking" kan met veel tekst worden gevuld. Met deze kenmerken van uw spreadsheet moet ook rekening worden gehouden bij het samenstellen ervan. U kunt de grootte van de cellen instellen in absolute, star vaste waarden, u kunt - in een relatieve procentuele verhouding. Een andere manier die kan worden geïmplementeerd bij het werken in spreadsheets, is om de automatische selectie van de grootte van de cellen van elke kolom in te stellen, afhankelijk van het volume van de test die erin zit. In dit geval wordt de celgrootte automatisch aangepast aan de grootte van de inhoud.

Aanbevolen: