Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Bepalen
Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Bepalen

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Bepalen

Video: Hoe De Grootte Van Een Afbeelding Bepalen
Video: Grootte van foto aanpassen in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Wanneer u afbeeldingen via internet naar uw familie, vrienden en collega's verzendt, is het belangrijk om de ware grootte van de afbeeldingen te kennen. Sommige sites leggen beperkingen op om de serverbelasting te verminderen. Het achterhalen van deze waarde is vrij eenvoudig.

Hoe de grootte van een afbeelding bepalen
Hoe de grootte van een afbeelding bepalen

Noodzakelijk

Besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Informatie over de beeldgrootte is opgenomen in elke afbeelding en foto. Metagegevens worden gebruikt om bestanden met een vergelijkbare extensie te identificeren en te catalogiseren. Open Windows Verkenner en plaats de muisaanwijzer op een van de foto's. Na enkele seconden verschijnt er een pop-upvenster met de informatie waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 2

Aangezien Windows een universeel systeem is, kan deze bewerking met verschillende tools worden uitgevoerd. Gebruik bijvoorbeeld de applet Bestandseigenschappen. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik in het contextmenu van het bestand op de regel met dezelfde naam. Klik op de knop "Details" om alle gegevens te bekijken. De grootte van de afbeelding wordt aangegeven in twee regels "Breedte" en "Hoogte".

Stap 3

In de nieuwste versies van besturingssystemen is het helemaal niet nodig om zoveel bewegingen te maken, het volstaat om het bestand te selecteren en naar de statusbalk te kijken. Hierin ziet u gedetailleerde informatie over het huidige bestand, inclusief beeldbeoordelingen.

Stap 4

Informatie over de beeldparameters kan worden verkregen met behulp van speciale hulpprogramma's, aangezien er nu veel van zijn. Gratis oplossingen zijn onder andere Picasa en FastStone Image Viewer. In het hoofdvenster van deze programma's moet u de catalogus met afbeeldingen openen, op een van deze klikken om de gedetailleerde gegevens in de statusbalk weer te geven.

Stap 5

Er is een andere manier waarvoor geen extra software hoeft te worden gedownload - afbeeldingen naar een afbeeldingsserver sturen, bijvoorbeeld radikal.ru. U uploadt een foto en binnen enkele seconden ziet u de originele afmetingen van uw afbeelding. Deze methode is niet geschikt voor mensen met een trage internetverbinding en voor het controleren van een groot aantal foto's.

Aanbevolen: