Een Grafische Kaart Toevoegen

Inhoudsopgave:

Een Grafische Kaart Toevoegen
Een Grafische Kaart Toevoegen

Video: Een Grafische Kaart Toevoegen

Video: Een Grafische Kaart Toevoegen
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Maart
Anonim

Om beelden over te brengen naar een monitor of ander extern beeldscherm, gebruiken computers videokaarten of geïntegreerde videoadapters. Om deze apparatuur te vervangen, moet u rekening houden met verschillende nuances.

Een grafische kaart toevoegen
Een grafische kaart toevoegen

Noodzakelijk

  • - set schroevendraaiers;
  • - stuurprogramma's voor de videokaart.

instructies:

Stap 1

Zoek eerst uit welke interfaces aanwezig zijn op het moederbord van uw computer. Lees de instructies voor dit item. De beste manier om de informatie te vinden die u nodig hebt, is op de website van de moederbordontwikkelaar.

Stap 2

Oudere pc's gebruiken grafische kaarten van AGP. Apparaten van dit type zijn vrij moeilijk te vinden, omdat hun vrijlating is ernstig beperkt. Moderne computers hebben PCI- en CPI Express-slots. Zorg ervoor dat u het aantal interfaces controleert dat geschikt is voor het aansluiten van discrete grafische kaarten.

Stap 3

Koop een videoadapter van het vereiste formaat. Houd er rekening mee dat sommige modellen van krachtige apparaten een extra voeding nodig hebben. Zorg ervoor dat je de benodigde adapters hebt om de videokaart op de voeding van de computer aan te sluiten.

Stap 4

Voordat u de videoadapter vervangt, verwijdert u best alle aanwezige drivers die de werking van dit apparaat ondersteunen. Deze stap helpt problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door incompatibiliteit van nieuwe hardware met bestaande programma's.

Stap 5

Schakel uw pc uit en haal de stekker van de apparatuur uit het stopcontact. Verwijder de linkerwand van de systeemeenheid door eerst een paar schroeven los te draaien. Koppel de monitorkabel los van de videoadapter. Verwijder de oude videokaart. Meestal worden deze apparaten op hun plaats gehouden door speciale vergrendelingen.

Stap 6

Plaats een nieuwe videoadapter. Zorg ervoor dat het apparaat stevig in de sleuf zit. Sluit de monitorkabel aan op de videokaart. Sluit de systeemeenheid aan op de voeding.

Stap 7

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Werk de software bij met de stuurprogramma's voor de nieuwe grafische kaart.

Stap 8

Als je twee apparaten voor videosignaaloverdracht tegelijk wilt gebruiken, bezoek dan de websites van de ontwikkelaars van de geselecteerde kaarten. Zoek en installeer een programma dat zorgt voor synchrone werking van twee videoadapters. Er moet meteen worden opgemerkt dat het in deze situatie sterk wordt aanbevolen om kaarten van één bedrijf te gebruiken.

Aanbevolen: