Waar Sluit Je De Microfoon Aan Op De Computer?

Inhoudsopgave:

Waar Sluit Je De Microfoon Aan Op De Computer?
Waar Sluit Je De Microfoon Aan Op De Computer?

Video: Waar Sluit Je De Microfoon Aan Op De Computer?

Video: Waar Sluit Je De Microfoon Aan Op De Computer?
Video: Microfoon op PC computer, Macbook of Laptop aansluiten 2024, April
Anonim

Moderne computers ondersteunen een verscheidenheid aan audio-invoer- en uitvoerapparatuur. U kunt bijna elke microfoon aansluiten om te bellen, uw eigen stem op te nemen en deze na te bewerken. Om dit te doen, moet u het apparaat op een computer aansluiten en de nodige instellingen uitvoeren.

Waar sluit je de microfoon aan op de computer?
Waar sluit je de microfoon aan op de computer?

instructies:

Stap 1

De microfoon wordt op de computer aangesloten via de overeenkomstige aansluiting op de geluidskaart die zich in de behuizing bevindt. Elke moderne computer of laptop heeft twee of drie gaten voor het installeren van audioapparaten. Meestal bevinden de luidspreker- en microfoonaansluitingen zich aan de achterkant van uw computer of aan de zijkant van uw laptop. Bij sommige desktopsystemen kunt u ook apparaten aansluiten via de voorkant van de computer, die op zijn beurt is aangesloten op de geluidskaart.

Stap 2

De microfoonaansluiting is meestal roze geverfd en op sommige panelen wordt deze aansluiting aangegeven met een speciaal pictogram. Steek de microfoonstekker in deze aansluiting.

Stap 3

Om te controleren of het apparaat goed werkt nadat u de stekker in het stopcontact hebt gestoken, opent u het menu Geluid. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Hardware en geluiden" - "Geluid". Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Opname" - "Microfoon". Klik op Eigenschappen.

Stap 4

Ga naar het paneel Niveaus en pas de vereiste parameters aan. Verplaats de schuifregelaar Microfoon naar rechts om het microfoonvolume te verhogen. Om het geluid te versterken, kunt u ook het gedeelte Microfoonversterking gebruiken.

Stap 5

Om de geluidskwaliteit van het apparaat te controleren, selecteert u in hetzelfde venster het tabblad "Luisteren". Sluit je speakers en koptelefoon aan op je computer en vink het vakje naast 'Luister vanaf dit apparaat' aan. Klik OK".

Stap 6

Sommige moderne computermicrofoons worden aangesloten op de USB-poort. Steek de stekker van het apparaat in de computer en installeer de driver, die bij de microfoon in de kit hoort. Als er geen schijf is, downloadt u de stuurprogramma's door naar de website van uw apparaatfabrikant te gaan en de juiste sectie in het bronnenmenu te selecteren.

Aanbevolen: