Waar Sluit Je De Videokaart Aan?

Inhoudsopgave:

Waar Sluit Je De Videokaart Aan?
Waar Sluit Je De Videokaart Aan?

Video: Waar Sluit Je De Videokaart Aan?

Video: Waar Sluit Je De Videokaart Aan?
Video: Koophulp: Dit zijn de beste videokaarten voor Full HD, WQHD en 4K 2024, Mei
Anonim

De videokaart wordt gebruikt om grafische afbeeldingen te verwerken en op de monitor weer te geven. Dit deel van de computer gaat vaak kapot vanwege de grote hoeveelheid stress die erop staat, vooral wanneer je vaak games en grafische applicaties draait. Om deze te vervangen, moet u de computer demonteren en een nieuwe kaart in een speciale sleuf installeren.

Waar de videokaart aan te sluiten?
Waar de videokaart aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

Alle moderne videokaarten worden geïnstalleerd in de moederbordconnector, die PCI-Express wordt genoemd. Oudere modellen hebben mogelijk een AGP-connector. Ook wordt de videoadapter apart op de voeding aangesloten met een daarvoor bestemde lus. Voordat u een nieuwe videokaart koopt, moet u ervoor zorgen dat PCI-E of AGP op uw computer is geïnstalleerd door de bijbehorende documentatie voor uw apparaat te raadplegen.

Stap 2

Voordat u een nieuwe kaart installeert, verwijdert u eerst de oude uit het systeem. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het item "Computer" in het menu "Start" van het systeem. Ga daarna naar "Apparaatbeheer" door op de bijbehorende link aan de linkerkant van het venster dat verschijnt te klikken. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw videokaart in de regel "Videoadapters" en selecteer "Verwijderen".

Stap 3

Sluit Windows af en koppel de computer los van het lichtnet en andere stroombronnen. Koppel alle draden los die op de behuizing zijn aangesloten en verwijder vervolgens de zijkap van de computer met een schroevendraaier door aan de bevestigingsschroef te draaien.

Stap 4

Zoek de grafische kaart in de computer en verwijder de schroef waarmee het bord en de behuizing zijn verbonden. Til de plastic houder op die de grafische kaart in de sleuf houdt. Verwijder de voedingskabel van het apparaat, als deze op de beugel aanwezig is. Trek de videoadapter voorzichtig uit het moederbord.

Stap 5

Plaats de nieuwe videokaart in dezelfde sleuf. De adapter past gemakkelijk in deze connector en er is geen extra inspanning nodig om hem te installeren. Draai de bevestigingsschroef terug en steek de lintkabel uit de voeding, als er een connector voor op de beugel is. Sluit de behuizing, sluit alle draden weer aan en start vervolgens de computer. Installatie voltooid.

Aanbevolen: