Waar Plak Je De Microfoon?

Inhoudsopgave:

Waar Plak Je De Microfoon?
Waar Plak Je De Microfoon?

Video: Waar Plak Je De Microfoon?

Video: Waar Plak Je De Microfoon?
Video: Lijpe - Microfoon (prod. Architrackz) 2024, Mei
Anonim

Vaak is een microfoon nodig om te werken, spelen en communiceren met een computer. Als je amateuropnamen maakt of vaak karaoke zingt met vrienden, dan is een microfoon een must. Hoe sluit je het apparaat goed aan op een computer of laptop, welke connectoren heb je nodig om de stekker in te pluggen, welke snoeren en adapters te gebruiken?

Waar plak je de microfoon?
Waar plak je de microfoon?

Noodzakelijk

Computer met geluidskaart, microfoon, microfoonkabels, adapters

instructies:

Stap 1

Eerst moet je beslissen voor welk doel je een microfoon nodig hebt. Ga je ermee praten op Skype of tijdens online games, dan is een eenvoudige multimediamicrofoon met een klein membraan of een headset (microfoon met koptelefoon) geschikt voor jou. Dergelijke apparaten kunnen worden gebruikt met ingebouwde geluidskaarten. Wanneer er behoefte is aan beter geluid tegen een lage prijs, kun je op zoek naar een USB-microfoon, die een eigen geluidskaart heeft, die het geluid van het membraan digitaliseert. Microfoons van dit type zijn niet erg wijdverbreid, maar ze bezetten hun eigen niche in de markt. Als je zang doet, is de kans groot dat je een professionele zangmicrofoon nodig hebt. Als we het hebben over een condensatormicrofoon, dan heb je bovendien een audioapparaat nodig met een ingebouwde microfoonvoorversterker en +48 volt fantoomvoeding, en als we het hebben over een dynamische, kun je rondkomen met de gewone microfooningang van een standaard multimedia geluidskaart.

Stap 2

Zodra je een microfoon hebt gekocht die geschikt is voor jouw doel, kun je beginnen met het aansluiten op je computer. In het geval van een multimediamicrofoon hoeft u alleen maar de microfoonaansluiting op het paneel van de geluidskaart te vinden. Voor desktopcomputers bevindt deze zich meestal aan de achterkant van de behuizing, minder vaak zijn er frontpanelen en voor laptops - aan de zijkant of voorkant. In de meeste gevallen is de microfoonaansluiting gemaakt volgens de TRS 3,5 mm-standaard (zogenaamde mini-jack). Om de microfooningang te onderscheiden van de lijningang of -uitgang, is deze gemarkeerd met een microfoonpictogram of een rode plastic ring rond de connector.

Stap 3

Het aansluiten van headsets is iets ingewikkelder. In de regel hebben ze twee stekkers, een voor de microfoon en de andere voor de koptelefoon. Nog moeilijker is het om een dynamische microfoon aan te sluiten. Idealiter is het beter om een professionele geluidskaart met microfoonvoorversterker te hebben, maar een adapter van XLR (driepolige microfoonaansluiting) naar TRS 3,5 mm (mini-jack) of van TRS 6,3 mm (jack) naar dezelfde mini- jack kan geschikt zijn …

Stap 4

De condensatormicrofoon wordt strikt aangesloten op de microfoonvoorversterker van een professionele geluidskaart, voorzien van 48 volt fantoomvoeding. Het is absoluut ongeschikt voor multimedia geluidskaarten!

Aanbevolen: