Hoe Verschillen Optische En Lasermuizen?

Inhoudsopgave:

Hoe Verschillen Optische En Lasermuizen?
Hoe Verschillen Optische En Lasermuizen?

Video: Hoe Verschillen Optische En Lasermuizen?

Video: Hoe Verschillen Optische En Lasermuizen?
Video: Muis kopen: welke is het beste voor u? | Keuzehulp | Paradigit 2024, Mei
Anonim

De computermuis heeft een lange weg afgelegd in de evolutionaire ontwikkeling. En vandaag de dag, tussen alle verschillende modellen, is het niet zo gemakkelijk om te begrijpen welke welke is. Fabrikanten verwarren de gebruiker alleen maar meer dan het probleem op te lossen.

Er zijn verschillende muizen nodig, verschillende muizen zijn belangrijk
Er zijn verschillende muizen nodig, verschillende muizen zijn belangrijk

De dagen dat de gebruiker een doos met een muis moest "rollen" met een zware rubberen bal erin, is voorbij. De apparaten van vandaag zijn lichtgewicht, comfortabele, ergonomische manipulatoren, die veel gemakkelijker te bedienen zijn geworden. Een grote verscheidenheid helpt iedereen om iets voor zichzelf te kiezen. Het is hopeloos verwarrend als je niet over alle informatie beschikt.

Laser versus optica

Er zijn veel muizen. Rond, langwerpig, mat, glanzend, klein, groot - in het algemeen voor elke smaak, kleur, vorm en vulling. Wat de laatste betreft, kan het een laserstraal of een optische sensor zijn die de positie van de manipulator in de ruimte bewaakt en signalen naar een computer verzendt.

Het optische apparaat heeft een zeer kleine videocamera aan de binnenkant. Het schiet in realtime op een zeer hoge frequentie. Gemiddeld zijn dit zo'n duizend beelden van het oppervlak per seconde. Deze "vuursnelheid" lijkt misschien erg hoog, maar dit is niet de limiet. Sommige zeer nauwkeurige instrumenten kunnen dit met twee of drie keer de snelheid.

Het signaal dat van de videocamera wordt ontvangen, wordt dus verzonden naar de processor van het apparaat en vervolgens naar de computer. De gegevens worden door de software ontsleuteld en de cursor beweegt in de ene of de andere richting, maakt "klikken" of staat stil.

Het laserapparaat heeft als geheel een vergelijkbaar apparaat. Het enige verschil is echter dat er een zeer kleine halfgeleiderlaser wordt gebruikt in plaats van een videocamera. Het werkt in een dergelijk bereik dat er geen zichtbare gloed optreedt bij interactie met het apparaat. Dit leidt niet af van het werk en vormt geen gevaar voor de gebruiker.

Welk apparaat is beter om te kiezen

Voor de duidelijkheid kunt u deze apparaten in enkele parameters vergelijken:

Resolutie - voor een optisch apparaat is dit ongeveer 1200 en voor een laserapparaat ongeveer 2000 dpi. Dit is onzichtbaar voor de gemiddelde gebruiker, maar het is relevant voor gamers, ontwerpers, architecten.

Snelheid is ook een belangrijke maatstaf voor degenen die nauwkeurigheid waarderen. Een optische muis moet bijvoorbeeld een afstand van 5 cm "lopen" om het hele scherm te doorlopen. Voor een laser is 2 - 3 cm voldoende.

Werkoppervlak - Een lasermuis heeft hier een enorm voordeel, aangezien hij bijna even goed werkt op hout, glas, stof en plastic. Het optische apparaat zal gebreken vertonen.

Zuinig - laser aanzienlijk beter batterijverbruik besparen.

Er is slechts één nadeel: de prijs van het laserapparaat. Het is zeker hoger dan de optische analoog, maar tegelijkertijd compenseren de voor de hand liggende voordelen de mogelijke kosten.

Aanbevolen: