Hoe Optische Vezel Te Krimpen?

Inhoudsopgave:

Hoe Optische Vezel Te Krimpen?
Hoe Optische Vezel Te Krimpen?

Video: Hoe Optische Vezel Te Krimpen?

Video: Hoe Optische Vezel Te Krimpen?
Video: Hoe glasvezel installeren in nieuwbouw? 2024, Mei
Anonim

Ondanks de relatief hoge kosten en de vele moeilijkheden bij het leggen en splitsen, wint optische vezel geleidelijk terrein over standaard koperen kabels. Niet alleen op de backbone-secties van het netwerk worden optische lijnen gelegd, maar ook op de verticale secties van de SCS.

Hoe optische vezel te krimpen?
Hoe optische vezel te krimpen?

Het is nodig

  • - een gespecialiseerde set tools;
  • - snijmes;
  • - zijmessen (bij voorkeur keramiek).

instructies:

Stap 1

Het krimpen van optische vezels begint met het strippen van kabels. Het verwijderen van de bovenste laag en bepantsering verschilt praktisch niet van het werken met een koper-analoog. Het enige dat u moet onthouden, is dat u geen knikken en sterke bochten in de kabel moet toestaan, aangezien vezels erg fragiel van structuur zijn.

Stap 2

Werk na het verwijderen van de eerste twee beschermkappen voorzichtiger om de glasvezelkernen niet te beschadigen. Probeer een ondiepe longitudinale snede te maken met de snijder zonder de integriteit van de polyethyleen omhulsel te breken. Trek nu de plastic hoes eraf en wikkel de beschermende tape af.

Stap 3

De volgende fase van het werk kan alleen worden uitgevoerd met behulp van een gespecialiseerde set gereedschappen. Als u zo'n kit koopt, moet u niet goedkoper worden, omdat het eindresultaat in de regel afhangt van de kwaliteit van de middelen die u gebruikt.

Stap 4

Vervolgens moet u de buffercoating verwijderen. Nu is het verplicht om met een stripper te werken. Nadat u de minimale diameter erop hebt ingesteld (in de regel zijn er slechts drie mogelijk), snijdt u voorzichtig de bufferafdekking. Trek het vervolgens voorzichtig van de vezel zonder te knikken.

Stap 5

Nu moet je naar de montage van de connector gaan. Rijg de vezel door het gat in de ferrule en zet hem daar vast met de specifieke lijm die in uw set zit. Nadat de lijmmassa is uitgehard, moet de overtollige vezellengte worden verwijderd. Om dit te doen, moet u met een kraspen op de vezel eerst een inkeping aanbrengen en deze vervolgens hakken. Gebruik vervolgens een set schuurpapier om de punt schoon te maken. Ga van grover naar fijner amaril, dus eerst schuren, dan polijsten en de vezel afwerken tot de gewenste kwaliteit.

Stap 6

U moet uw werk controleren met een speciale lichtmicroscoop. In het geval dat u een oneffenheid of een chip langs de rand van de vezel ziet, moet u ofwel de punt aanpassen met schuurpapier, of de kern opnieuw snijden en opnieuw beginnen.

Aanbevolen: