Een USB-flashstation Aansluiten Op Een Tablet

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Aansluiten Op Een Tablet
Een USB-flashstation Aansluiten Op Een Tablet

Video: Een USB-flashstation Aansluiten Op Een Tablet

Video: Een USB-flashstation Aansluiten Op Een Tablet
Video: Usb stick in een Ipad 2024, Mei
Anonim

De tablet is een van de meest populaire soorten apparaten geworden vanwege zijn functionaliteit en compactheid. Gebruikers kunnen echter problemen ondervinden met betrekking tot de uniciteit en specificiteit van dit type apparaat. Veel mensen maken zich zorgen over de vraag: hoe sluit je een USB-stick aan op een tablet. Er zijn verschillende manieren om verbinding te maken, het hangt allemaal af van het besturingssysteem dat op de tablet is geïnstalleerd.

Een USB-flashstation aansluiten op een tablet
Een USB-flashstation aansluiten op een tablet

Manieren om een flashstation op een tablet aan te sluiten

De standaard verbindingsmethoden zijn te zien op het voorbeeld van twee besturingssystemen, zoals Android en Windows.

Als Windows op de tablet is geïnstalleerd, zal de verbinding niet moeilijk zijn. In dit geval is het werken met een flashdrive net zo eenvoudig als met een gewone desktopcomputer. U hoeft alleen de USB-flashdrive in de USB-connector te steken en alle inhoud wordt automatisch geopend. De mappen zijn toegankelijk via de "verkenner" of bestandsbeheer.

De meeste tablets draaien op het Android-besturingssysteem, wat het aansluiten van een flashstation bemoeilijkt en extra werk met het apparaat vereist.

Eerst moet je de StickMount-applicatie downloaden en installeren en een bestandsbeheerder, bijvoorbeeld ES Explorer, die gratis kan worden gedownload van de Google Play Store. Om met StickMount te werken, moet u rootrechten instellen in bestandsbeheer, waarmee u bestanden in systeempartities kunt maken, bewerken en kopiëren. U dient beide programma's te installeren en de USB-stick op de tablet aan te sluiten. Sta StickMount Root-toegang toe. U zou een bericht op uw bureaublad moeten zien dat uw flashstation is aangesloten. Start de bestandsbeheerder en volg het pad - / sdcard / usbStorage /, waar de inhoud van de flashdrive zich zal bevinden.

ES Explorer wordt ook beschouwd als een goede bestandsbeheerder. Nadat u het hebt geïnstalleerd, start u de applicatie en opent u het gedeelte SD-kaart. Er wordt een mapstructuur geopend: u moet het pad mnt / sda / sda1 volgen, waar de inhoud van de flashdrive wordt weergegeven.

Als het apparaat geen USB-poort heeft, betekent dit niet dat het aansluiten van een USB-stick niet mogelijk is. U kunt verbinding maken met de miniUSB- of microUSB-poort aan de zijkant van de tablet met behulp van de meegeleverde USB OTG-kabel, in dit geval een adapter. U moet de USB-flashdrive aansluiten op het ene uiteinde van de kabel en het andere op de tabletconnector, en deze openen via de verkenner of bestandsbeheer.

Veilig verwijderen van de USB-stick

Een even belangrijke vraag die tabletgebruikers interesseert: hoe verwijder je een USB-flashstation van een tablet, aangezien dit afhangt van hoe lang de schijf meegaat.

Er kunnen meerdere opties zijn. Er is een standaardoptie: u moet naar de instellingen gaan, vervolgens naar het gedeelte "geheugen" gaan en het item "geheugenkaart uitschakelen" selecteren.

Als deze methode voor het verwijderen van de flashdrive niet geschikt is, hoeft u alleen de tablet uit te schakelen om de drive veilig te verwijderen.

Het aansluiten van een USB-stick op een tablet is een eenvoudige procedure: volg gewoon de procedure. Vergeet ook niet de veilige verwijdering van de flashdrive. U moet uw tabletvaardigheden verbeteren en alle mogelijkheden van het apparaat maximaal benutten.

Aanbevolen: