Een Hoofdtelefoon Instellen Op Vista

Inhoudsopgave:

Een Hoofdtelefoon Instellen Op Vista
Een Hoofdtelefoon Instellen Op Vista

Video: Een Hoofdtelefoon Instellen Op Vista

Video: Een Hoofdtelefoon Instellen Op Vista
Video: Deze slimme koptelefoon klinkt super goed 🎧 2024, Mei
Anonim

Bijna elke moderne personal computer, of het nu een desktop of laptop is, is uitgerust met luidsprekers voor een geluidssysteem. Desondanks geven de meeste gebruikers er de voorkeur aan om er een hoofdtelefoon bij te hebben. Dit is geen nieuws voor de fabrikanten van besturingssystemen, dus de aansluiting en configuratie van dit soort audioapparaten is erin voorzien en gebeurt in de regel zonder onverwachte problemen.

Een hoofdtelefoon instellen op Vista
Een hoofdtelefoon instellen op Vista

instructies:

Stap 1

Nadat de hoofdtelefoon is aangesloten op de corresponderende aansluiting op het voor- of achterpaneel van de systeemeenheid, installeert u de software, als deze bij het audioapparaat is geleverd. Normale hoofdtelefoons hebben dit niet nodig, maar draadloze apparaten gebruiken soms extra stuurprogramma's die op de cd staan. Houd er rekening mee dat dezelfde schijf extra software kan bevatten, ook voor het instellen van de hoofdtelefoon.

Stap 2

Pas het afspeelvolume van de hoofdtelefoon aan. Als ze hun eigen controle hebben, zorg er dan voor dat deze op een voldoende hoorbaarheidsniveau is ingesteld. Stel vervolgens het volume in de mixer van het besturingssysteem in. Om het te openen, klikt u op het pictogram met een gestileerde afbeelding van de luidspreker in de rechterbenedenhoek van het scherm - in het systeemvak van de Windows-taakbalk. Verplaats de schuifregelaar naar het gewenste niveau en klik vervolgens ergens buiten het mixervenster om het te sluiten.

Stap 3

Als u een Realtek-toepassing als audiostuurprogramma gebruikt, kunt u de Realtek HD Manager gebruiken om de hoofdtelefoon te configureren. Open het door in de lade te dubbelklikken op een bijna identiek pictogram met een luidspreker, maar dan oranje gekleurd. Gebruik het tabblad Luidsprekers om de hoofdtelefoon te configureren - dit heeft hetzelfde effect op het afspelen op beide soorten apparaten.

Stap 4

Gebruik de linkerschuifregelaar in het gedeelte "Hoofdvolume" om, indien nodig, de offset van het volumeniveau naar de linker- of rechterhoofdtelefoon aan te passen. Schakel het selectievakje "Headphone Surround" in om deze optie te gebruiken bij het afspelen van 5- of 8-kanaals opnames.

Stap 5

Selecteer op het tabblad Geluidseffect een extra effect dat geluid in grote en kleine kamers simuleert of gebruikmaakt van vooraf ingestelde equalizerinstellingen. Wanneer alle noodzakelijke instellingen zijn gewijzigd, sluit u het venster "Manager".

Aanbevolen: