Hoe Een Bluetooth-hoofdtelefoon Op Een Tv Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bluetooth-hoofdtelefoon Op Een Tv Aan Te Sluiten
Hoe Een Bluetooth-hoofdtelefoon Op Een Tv Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Bluetooth-hoofdtelefoon Op Een Tv Aan Te Sluiten

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Kan ik een Bluetooth koptelefoon draadloos verbinden met mijn tv? 2023, Februari
Anonim

Niet elk modern tv-model heeft goede speakers, maar bij bijna alle modellen kun je apparaten aansluiten via Bluetooth. Hoe een bluetooth-koptelefoon op de tv aan te sluiten, afhankelijk van het model, de fabrikant en het besturingssysteem?

Hoe een Bluetooth-hoofdtelefoon op een tv aan te sluiten
Hoe een Bluetooth-hoofdtelefoon op een tv aan te sluiten

Wat heb je nodig

Alles is hier eenvoudig: om een ​​koptelefoon op een tv aan te sluiten, moet je een tv hebben waarmee je dit kunt doen, evenals een Bluetooth-zender en de koptelefoon zelf. Als de tv de mogelijkheid heeft om apparaten rechtstreeks via Bluetooth te verbinden, zijn er geen zenders nodig. De specificaties van de hoofdtelefoonaansluiting kunnen variëren, afhankelijk van het model en de specificaties van uw tv.

Als de tv Android draait

Meestal werken Sony- en Philips-tv's onder Android, en het pluspunt is dat de ontwikkelaars geen beperkingen hebben gesteld voor het verbinden via Bluetooth. Ga als volgt te werk om verbinding te maken:

 1. Ga naar het Android TV-menu.
 2. Selecteer de sectie "Draadloze netwerken".
 3. Schakel Bluetooth in.
 4. Klik op "Zoeken naar Bluetooth-apparaat" (de koptelefoon moet zich binnen 5 meter bevinden).
 5. Zet de koptelefoon aan en klik op de zoekfunctie op de tv.
 6. Nadat de hoofdtelefoon is gevonden, klikt u op "Verbinden".
 7. Definieer het type van het nieuwe apparaat als "Hoofdtelefoon".

Tegelijkertijd verschijnt er een melding op de tv dat er een koptelefoon met de naam van het koptelefoonmodel is aangesloten op de tv.

Als er een Samsung-tv in huis is

Samsung-tv's met een Smart TV-systeem zijn tegenwoordig erg populair, maar als het gaat om het aansluiten van Bluetooth-hoofdtelefoons, hebben velen problemen.

De overgrote meerderheid van de problemen houdt op de een of andere manier verband met compatibiliteit, dus het is raadzaam om een ​​koptelefoon van hetzelfde bedrijf te kopen. Volg deze stappen om je koptelefoon op je Samsung TV aan te sluiten:

 1. Ga naar TV-instellingen.
 2. Ga naar het gedeelte "Geluid".
 3. Ga naar "Luidsprekerinstellingen".
 4. Zet de koptelefoon aan.
 5. Selecteer het tabblad met een lijst met Bluetooth-hoofdtelefoons.
 6. Als dit tabblad grijs wordt weergegeven, gaat u naar het servicemenu en schakelt u deze optie in.

De instellingeninterface en de naam van de secties kunnen veranderen, maar het werkingsprincipe blijft hetzelfde. De uitzondering zijn de tv's uit de K-serie, waarbij de gebruiker vanuit de instellingen naar het gedeelte "Geluid" moet gaan en vervolgens naar "Luidspreker selecteren" moet gaan en daar "Audio Bluetooth" moet selecteren.

Als er een LG TV in huis is

Het besturingssysteem van LG is webOS, dus de verbinding zal anders en ingewikkelder zijn. En de allereerste moeilijkheid is dat alleen LG op LG kan worden aangesloten. Om te synchroniseren, moet je "Geluid" selecteren in de instellingen, en daar - "LG Wireless Sound Synchronization".

Opgemerkt moet worden dat de tv draadloze synchronisatie opvat als een verbinding niet met een koptelefoon, maar met een afstandsbediening, dus in sommige gevallen kan een adapter nodig zijn.

De zender gebruiken

Je kunt ook nog een methode opmerken, en deze bestaat uit het kopen van een speciale zender die een koptelefoon op een tv aansluit. Het kan een Mpow Streambot-adapter of iets dergelijks zijn. Zenders en adapters kunnen, afhankelijk van het model, meerdere koptelefoons aansluiten.

Populair per onderwerp