Een Draadloze Hoofdtelefoon Aansluiten Op Een Tv

Inhoudsopgave:

Een Draadloze Hoofdtelefoon Aansluiten Op Een Tv
Een Draadloze Hoofdtelefoon Aansluiten Op Een Tv

Video: Een Draadloze Hoofdtelefoon Aansluiten Op Een Tv

Video: Kan ik een Bluetooth koptelefoon draadloos verbinden met mijn tv? 2022, December
Anonim

Moderne tv's ondersteunen veel handige functies. Een daarvan is het gebruik van draadloze koptelefoons. Met hen is het handig om films te kijken, naar muziek te luisteren, een gameconsole te gebruiken. Het is niet altijd meteen duidelijk hoe je dit moet doen. Om een ​​draadloze koptelefoon op een tv aan te sluiten, moet je naar het instellingenmenu van de tv zelf gaan.

Een draadloze hoofdtelefoon aansluiten op een tv
Een draadloze hoofdtelefoon aansluiten op een tv

Moderne tv's uit 2010 hebben een ingebouwde Bluetooth-adapter waarmee je draadloze koptelefoons kunt aansluiten. LG en Samsung zijn enkele van de meest populaire tv-merken die deze functionaliteit ondersteunen.

Veel hangt af van de serie van het tv-model, meestal worden alle instellingen aangegeven in het servicemenu. In de kenmerken van het model of op de officiële website kunt u vooraf informatie krijgen over de beschikbaarheid van de adapter. Als de tv deze niet heeft, kun je een aparte adapter-zender kopen: deze wordt aangesloten op de 3,5 mm-uitgang van de tv en stelt je in staat om een ​​hoofdtelefoon aan te sluiten via Bluetooth.

Draadloze hoofdtelefoon aansluiten op een Samsung-tv

 1. Open de instellingen, ga naar het gedeelte "Geluid";
 2. Vervolgens "Luidsprekerinstellingen", ondertussen verbinden we de Bluetooth-koptelefoon, plaats deze naast de tv zodat de blauwe indicator begint te knipperen;
 3. We selecteren het item "Lijst met Bluetooth-hoofdtelefoons", als het er niet is, kunt u het inschakelen in het Samsung-servicemenu;
 4. De tv zoekt naar een koptelefoon en vervolgens moet u deze in de lijst selecteren: apparaten zijn gekoppeld;
 5. Om het apparaat los te koppelen, moet u naar het menu "Luidsprekerinstellingen" - "Lijst met Bluetooth-hoofdtelefoons" gaan. Selecteer uw model, klik en het apparaat kan de verbinding verbreken / verwijderen.

Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten op LG TV

Meestal ondersteunt het merk LG alleen originele apparaten, d.w.z. merk van die koptelefoons die ook van LG zijn.

 1. Open hiervoor de instellingen, selecteer de sectie "Geluid" - "Synchronisatie van geluid (draadloos)".
 2. Het kan zijn dat er in eerste instantie een Bluetooth-systeem in de tv is ingebouwd, die direct wordt gekoppeld aan de LG Magic Remote.

Aansluitschema van een LG-headset van het merk via LG TV Plus

Het wordt gebruikt voor Android en iOS, handig voor degenen die een tv gebruiken op het webOS-systeem. Hiermee kun je niet alleen draadloze koptelefoons aansluiten, maar alle apparaten die Bluetooth hebben.

 1. Om het te gebruiken, downloadt u de applicatie naar uw telefoon, gaat u naar binnen en maakt u verbinding met de tv;
 2. In de instellingen vind je "Bluetooth Agent".

Hoe sluit ik een draadloze hoofdtelefoon aan met behulp van extra tools?

Als de tv geen Bluetooth ondersteunt, kunt u extra apparatuur gebruiken: Bluetooth-zender (mini-jack 3,5 mm, Audio RCA, Optical Digital Audio).

Het is rechtstreeks aangesloten via de connector. Als dit niet het geval is, kunt u adapterapparaten gebruiken, de prijs is redelijk. Als er alleen een optische poort op de tv is, heeft de gebruiker een digitaal-naar-analoog-converter nodig.

 1. We verbinden de zender met de tv;
 2. Vervolgens worden het apparaat en de zender gekoppeld;
 3. Voordat u begint met luisteren, is het de moeite waard om de zender op een computer of laptop te controleren.

Populair per onderwerp