Waarom Werkt De Joystick Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Werkt De Joystick Niet?
Waarom Werkt De Joystick Niet?

Video: Waarom Werkt De Joystick Niet?

Video: Waarom Werkt De Joystick Niet?
Video: PS4 Dualshock Fix: Controller doesn't sync, flashes/blinking white light! (NL/ENG) 2024, Mei
Anonim

Een joystick is een apparaat dat het spelen van sommige computerspelletjes handiger maakt dan het gebruik van een toetsenbord en muis. Soms mislukt dit apparaat echter door een verkeerde configuratie of storing.

Waarom werkt de joystick niet?
Waarom werkt de joystick niet?

instructies:

Stap 1

Onderzoek uw joystickmodel. Veelvoorkomende modellen van apparaten voor een personal computer zijn apparaten die compatibel zijn met de Xbox360-console en niet compatibel zijn. Zelfs als je gamepad geen instructies heeft, volstaat het om op te letten hoe de sticks zich bevinden - als rechts lager is dan links, dan is dit model van Microsoft en wordt het ondersteund door pc's. Modellen met een andere stick-indeling zijn waarschijnlijk van andere bedrijven en zijn mogelijk niet pc-compatibel. Als u de naam van de fabrikant kent, probeer dan de officiële website te bestuderen en erachter te komen of de bijbehorende joystick zal werken wanneer deze is aangesloten op een computer, of dat deze uitsluitend bedoeld is voor consoles.

Stap 2

Zorg ervoor dat de game die je hebt geïnstalleerd het gebruik van een joystick als besturingsapparaat ondersteunt. Meestal zijn er geen problemen bij het installeren van games die zijn gemarkeerd met "Games for Windows". Alle andere programma's, vooral de programma's die enkele jaren geleden uitkwamen, ondersteunen mogelijk geen moderne joystickmodellen of zijn er helemaal niet mee compatibel.

Stap 3

Installeer stuurprogramma's voor uw joystick. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Open "Apparaatbeheer" en klik op het onbekende apparaatpictogram met een uitroepteken. Geef de methode op voor het installeren van de stuurprogramma's, bijvoorbeeld vanaf een opstartschijf of via internet. Nadat de vereiste services met succes zijn geïnstalleerd, wordt het apparaat door het systeem gedetecteerd en gaat het werken.

Stap 4

Activeer de joystick als een besturing in het spel. Dit kan in de instellingen via het hoofdmenu. Selecteer Bedieningsinstellingen en schakel Toetsenbord en muis naar Gamepad of Joystick. Sla de parameters op en controleer de functionaliteit van het apparaat in het spel.

Aanbevolen: