Waarom Het Toetsenbord Op Een Laptop Mogelijk Niet Werkt

Inhoudsopgave:

Waarom Het Toetsenbord Op Een Laptop Mogelijk Niet Werkt
Waarom Het Toetsenbord Op Een Laptop Mogelijk Niet Werkt

Video: Waarom Het Toetsenbord Op Een Laptop Mogelijk Niet Werkt

Video: Waarom Het Toetsenbord Op Een Laptop Mogelijk Niet Werkt
Video: How to Fix Laptop Keyboard Not Working | Windows 10, 8, 7 2024, April
Anonim

Een laptop is een echte assistent op het werk en een handige vervanging voor een computer, je moet er zorgvuldig en zorgvuldig mee werken, anders zal dergelijke apparatuur niet de langste tijd kunnen dienen. Als u merkt dat het toetsenbord op de laptop niet werkte, haast u dan niet naar het servicecentrum voor hulp, misschien kunt u het probleem zelf oplossen.

Waarom het toetsenbord niet werkt op een laptop
Waarom het toetsenbord niet werkt op een laptop

Een kapot toetsenbord op een laptop is een veel onaangenamer probleem dan een soortgelijk incident op een gewone computer, want in het eerste geval hebben we het over een integraal onderdeel van een enkele eenheid, deze kan niet zomaar losgekoppeld worden door de connector eruit te trekken en te vervangen met iemand anders. Het goede nieuws is dat een dergelijke storing een vrij zeldzame gebeurtenis is, maar als u ermee wordt geconfronteerd en wilt weten waarom dit is gebeurd, moet u zich vertrouwd maken met de meest waarschijnlijke oorzaken van de storing.

Programma crash

Het besturingssysteem is mogelijk gecrasht en reageert niet meer op het indrukken van een knop. Stuurprogramma's hebben bijvoorbeeld gefaald. Om deze versie te controleren, start u de laptop opnieuw op, gaat u naar het BIOS terwijl u de Del-toets ingedrukt houdt. Als het niet werkt, probeer dan F1, F2. Als het toetsenbord in het BIOS reageert, start u de computer op in de veilige modus, zodat u kunt zien of het toetsenbord onder deze omstandigheden werkt of niet.

Slecht luscontact

Als je lang met de laptop werkt, kan het probleem te maken hebben met oxidatie of de ingedrukte contacten van de toetsenbordkabel. Je kunt er alleen achter komen dat de reden echt dit is als je de laptop uit elkaar haalt. Onderzoek de kabel zelf door deze los te koppelen. Als u duidelijke schade opmerkt, betekent dit dat het toetsenbord defect is. Het probleem wordt opgelost door de lus te vervangen. Als alles normaal met hem is, moeten de contacten worden afgeveegd met alcohol, dan de kabel terugplaatsen en testen.

Gebroken microcontroller of waterprocedures

Het toetsenbord kan defect raken door een verbrande microcontroller of overstromende vloeistof. In dit geval komt alleen een specialist van het servicecentrum u te hulp, u kunt zelf bepalen welke hardware-onderdelen niet in orde zijn, maar het is erg moeilijk om ze te vervangen. Als er vloeistof die op de laptop is gemorst op het bord terechtkomt, oxideert het de contacten, in welk geval het toetsenbord volledig stopt met functioneren.

Nadat je vloeistof op het toetsenbord hebt gemorst, zet je de laptop snel uit, verwijder je de batterij en droog je hem af met een föhn op de minimumstand, bij voorkeur met koude lucht. Deze manipulatie zal het oxidatieproces voorkomen of vertragen.

Behandel je favoriete apparatuur met zorg, drink het niet met gemorste koffie, laat of trommel niet met je vingers op het toetsenbord alsof je voor een mechanische typemachine staat; in dankbaarheid zal de laptop je veel langer van dienst zijn.

Aanbevolen: