Een Stopcontact Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Stopcontact Aansluiten
Een Stopcontact Aansluiten

Video: Een Stopcontact Aansluiten

Video: Een Stopcontact Aansluiten
Video: Hoe moet je zelf je stopcontact van Niko aansluiten. 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van vast internet worden vaak geconfronteerd met het probleem van kabels die rond het appartement liggen. En als er meer dan één computer is, is dat over het algemeen hoofdpijn. Er is een vrij eenvoudige manier om uit deze situatie te komen - om de draden in de muur of in dozen te verbergen, terwijl u er aan één kant een stopcontact aan bevestigt. Zo zullen de internetdraden niet langer rondslingeren en tegelijkertijd het uiterlijk van de kamer bederven. De kabel is alleen zichtbaar in het interval van de computer naar het dichtstbijzijnde geïnstalleerde stopcontact, en niet naar de schakelaar. Deze opstelling is ook geschikt voor kantoorruimtes.

Een stopcontact aansluiten
Een stopcontact aansluiten

Noodzakelijk

  • - stopcontact;
  • - getwist paar;
  • - cross-over mes;
  • - schroevendraaier of schroevendraaier;
  • - een apparaat voor het strippen van draden.

instructies:

Stap 1

Verberg alle bestaande internetdraden in de muur of, als deze optie voor u handiger is, in een speciaal daarvoor bestemde doos. Laat tegelijkertijd een stuk snoer van maximaal een halve meter buiten op de plek waar je het stopcontact wilt plaatsen.

Stap 2

Verwijder het deksel van het stopcontact door het vanaf de zijkant te duwen of door de randen van het deksel los te wrikken met een schroevendraaier of een ander soortgelijk voorwerp (het hangt allemaal af van het type vergrendeling). Plaats de basis van het stopcontact zo dat de kabel door het gat gaat.

Stap 3

Verwijder de buitenste isolerende wikkeling van de kabel tot een lengte die geschikt is voor latere installatie (meestal is 2-3 centimeter voldoende), maak alle draden in het netsnoer recht en scheid ze van elkaar. Verwijder voorzichtig de uiteinden met een speciaal mes.

Stap 4

Pak het tweede deel van het stopcontact en kijk naar de achterkant - er staat een kleurenschema op dat overeenkomt met de kleuren van de draden van de netwerkkabel.

Stap 5

Plaats met een kruisverbindingsmes alle bestaande kabeldraden in de busconnectoren volgens het kleurenschema op de spreiding van de tweede zijde. Wees uiterst voorzichtig en oplettend bij het uitvoeren van dit deel van het werk, omdat door een verkeerde verbinding het internet niet zal werken en u het hele installatieproces opnieuw moet herhalen.

Stap 6

Sluit beide delen van het stopcontact aan, zet deze vast met een schroevendraaier of schroevendraaier. Bevestig de kabel die eruit komt met speciale bevestigingsmiddelen voor draden (meestal zijn het witte beugels met kleine noppen, ze kunnen worden gekocht bij elke ijzerhandel of ijzerhandel) met regelmatige tussenpozen.

Stap 7

Breng aan het vrije uiteinde van de kabel de stekker aan om de kabel aan te sluiten op de modem of netwerkkaart en sluit deze aan op de overeenkomstige poort van de computer.

Aanbevolen: