Hoe Een Stopcontact Te Demonteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stopcontact Te Demonteren?
Hoe Een Stopcontact Te Demonteren?

Video: Hoe Een Stopcontact Te Demonteren?

Video: Hoe Een Stopcontact Te Demonteren?
Video: Hoe vervang je een stopcontact? | Zo doe je dat | Praxis 2024, Mei
Anonim

De computerprocessor wordt op het moederbord in een speciale connector gestoken - een socket. Er zijn verschillende soorten sockets, ontworpen voor specifieke processormodellen. Gewoonlijk wordt een gewone gebruiker geconfronteerd met de noodzaak om een verouderde processor te vervangen door een nieuwere. Maar soms, in zeldzame gevallen, kunnen we praten over het vervangen van de socket.

Hoe een stopcontact te demonteren?
Hoe een stopcontact te demonteren?

instructies:

Stap 1

U heeft besloten de processor te wijzigen. Zoek voor het kopen uit welke socket het moederbord van uw computer heeft en welke processors het ondersteunt. Single-core en multi-core processors kunnen bijvoorbeeld dezelfde socket hebben, maar dat betekent niet dat je de ene processor gemakkelijk door een andere kunt vervangen.

Stap 2

De processor is gekocht, nu moet je deze op het moederbord installeren. Koppel de computer los van het netwerk, verwijder beide zijpanelen van de systeemeenheid. Ontkoppel de storende lussen en vergeet niet hun locatie te onthouden, of beter te schetsen.

Stap 3

Nu moet je de koeler en het koellichaam van de processor verwijderen, meestal worden ze in één eenheid verzameld. Koppel de connector van de koeler los en kijk hoe het koellichaam aan het bord wordt bevestigd. Meestal worden plastic "poten" met vergrendelingen in de gaten van het moederbord gestoken. Om het koellichaam te verwijderen, buigt u de vergrendelingen, bijvoorbeeld met een schroevendraaier, en duwt u de poot uit het bordgat. Doe hetzelfde met de rest van de benen.

Stap 4

Wanneer u de warmteafleider verwijdert, mag u deze niet met kracht van de processor verwijderen. Als de radiator niet kan worden verwijderd, blijft deze gewoon aan de processor plakken. Zet de computer een paar minuten aan zonder de connector van de koeler aan te sluiten. De processor wordt warm en het koellichaam kan eenvoudig worden verwijderd. Vergeet niet om uw computer uit te schakelen voordat u deze verwijdert.

Stap 5

De koeler en radiator worden verwijderd, voor je zit de processor in de socket. Onderzoek het zorgvuldig - er zou een kleine hendel naast de processor moeten zijn. Til het op om de processor uit de socket te halen. Zet de nieuwe processor erop, druk hem weer naar beneden. Houd er rekening mee dat dit nogal wat moeite kan kosten. Controleer voordat u op drukt of de processor in de juiste positie is geïnstalleerd - in een van de hoeken heeft deze geen poot en in de socket aan dezelfde kant is er geen socket voor. Zorg ervoor dat u een druppel warmteoverdrachtsvet op de processor aanbrengt voordat u de warmteafleider installeert.

Stap 6

De noodzaak om de socket te veranderen komt zeer zelden voor en gaat gepaard met aanzienlijke problemen, omdat veel contacten tegelijkertijd moeten worden losgemaakt. Om dit te doen, kunt u een tinnen bad gebruiken, waarin alle contacten tegelijk worden ondergedompeld, of u moet de oude connector voorzichtig verkruimelen en stuk voor stuk solderen. Nadat de socket is verwijderd, gebruikt u een soldeerbout en een dunne stalen naald om alle gaten voor de terminals schoon te maken. Installeer vervolgens een nieuwe socket en soldeer alle pinnen.

Aanbevolen: