Een Tv-stopcontact Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tv-stopcontact Aansluiten
Een Tv-stopcontact Aansluiten

Video: Een Tv-stopcontact Aansluiten

Video: Een Tv-stopcontact Aansluiten
Video: Hoe een coax stopcontact aansluiten? 2024, Mei
Anonim

Het is niet nodig om de wizard te bellen om het tv-stopcontact aan te sluiten. Het is voldoende om een set gereedschappen in uw huisarsenaal te hebben en de instructies voor het installeren van dit apparaat te lezen.

Een tv-stopcontact aansluiten
Een tv-stopcontact aansluiten

instructies:

Stap 1

Kies een speciaal tv-stopcontact. Bepaal hiervoor welk apparaat je ermee wilt verbinden. Er zijn verschillende mogelijkheden: enkel, dubbel of vier contacten. Je sluit echter maar twee contacten op het stopcontact zelf aan, dus het aansluitprincipe verandert niet. Nadat de socket is geselecteerd, doet u het volgende.

Stap 2

Leid de PE-draad van het vloerpaneel naar een speciale aansluitdoos. Deze box kan gedeeld worden, of gewoon voor je appartement. Wikkel daarna de resterende twee draden naar de RCD-ingang en sluit vervolgens de fase en nul in de juiste volgorde aan.

Stap 3

Leg alle draden in de aansluitdoos in overeenstemming met het algemene elektrische circuit van uw appartement. Zoek vervolgens de aardingspin. Dit is een gevormde metalen plaat met een gat. Bevestig de draad in het aangegeven gat.

Stap 4

Gebruik hiervoor een draadbout. Om vervolgens het tv-stopcontact goed aan te sluiten, moet u de twee resterende pinnen correct aansluiten. Een van deze draden is nul, de andere is fase. Breng beide draden naar de rand van de bout en druk ze naar beneden met de bout en platina.

Stap 5

Installeer een speciaal stopcontact in de muur. Het is meestal gemaakt van plastic. Om het tv-stopcontact permanent te installeren, bevestigt u het aan het stopcontact. Om ervoor te zorgen dat het stopcontact op de juiste plaats zit, moet u voldoende ruimte in de muur uithollen voor het volume. Gebruik hiervoor een klopboormachine en een winderboor.

Stap 6

Bevestig vervolgens met zelftappende schroeven het stopcontact in de muur en bevestig het stopcontact erin. Het is mogelijk om de zogenaamde "snor" te gebruiken voor het bevestigen van de koker, maar deze zal niet de vereiste stijfheid van de fixatie geven. Let bij het installeren van het stopcontact op waar de draad vandaan komt. Als het van bovenaf gaat, is het beter om het stopcontact met de contacten naar beneden te installeren; als de draad van onderaf gaat, installeer dan dienovereenkomstig de socket met de contacten naar boven.

Aanbevolen: