Hoe Android Te Beschermen Tegen Flitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Android Te Beschermen Tegen Flitsen
Hoe Android Te Beschermen Tegen Flitsen

Video: Hoe Android Te Beschermen Tegen Flitsen

Video: Hoe Android Te Beschermen Tegen Flitsen
Video: Android-malware: zo voorkom je dat je smartphone wordt besmet 2024, Mei
Anonim

Smartphone-firmware helpt zowel de eigenaar als indringers die het kunnen stelen. Om een Android-telefoon te beschermen tegen firmware, moet u speciale mobiele applicaties gebruiken.

Hoe Android te beschermen tegen flitsen
Hoe Android te beschermen tegen flitsen

Wat is firmware en waarom is het nodig?

Firmware is software, of beter gezegd, een besturingssysteem (OS) dat samenwerkt met de hardware van de telefoon en de gebruiker, waardoor programma's kunnen worden uitgevoerd en verschillende functies kunnen uitvoeren.

Waarom moet je je telefoon flashen? De updates verhelpen fouten in het besturingssysteem en verschillende kwetsbaarheden, en introduceren nieuwe functies en mogelijkheden, die de bruikbaarheid van uw smartphone/tablet verbeteren.

Er zijn ook aangepaste firmwares, dat wil zeggen niet-officiële. Veel mobiele applicaties zijn in staat om volledige toegang te krijgen tot de persoonlijke informatie van de gebruiker, deze over te dragen via internet, te bellen en te sms'en naar verdachte nummers, enz. Met behulp van dergelijke firmware worden programma's in "incognito"-modus gestart en hebben applicaties geen toegang tot persoonlijke gegevens. Voor hen zullen de lijsten met contactpersonen, browsergeschiedenis, agenda-afspraken en berichten van de gebruiker volledig leeg zijn. Zelfs als de GPS-navigator op de telefoon of tablet is ingeschakeld, weet de toepassing er niets van en kan ze de locatie van de gebruiker niet bepalen.

Waarom heb ik bescherming tegen flitsen nodig en hoe wordt dit uitgevoerd?

De meest waarschijnlijke reden dat iemand zijn Android-telefoon moet beschermen tegen flitsen, is om de telefoon te beschermen in geval van verlies of diefstal. Er zijn veel verschillende mobiele applicaties die u kunnen helpen bij het opsporen en/of terugvinden van een gestolen telefoon. Bijvoorbeeld door de toegang tot de telefoon te beperken. Om het in te schakelen, moet u een wachtwoord invoeren of een vooraf bepaalde wiskundige uitdrukking correct beantwoorden.

Ook kunnen applicaties de eigenaar van de telefoon via sms op de hoogte stellen wanneer deze verloren is gegaan. Hiervoor wordt vooraf een lijst met andere simkaarten opgesteld, die door de applicatie als legaal wordt ervaren en waarnaar een sms wordt gestuurd met informatie zoals het IMSI-nummer van de geplaatste simkaart en de locatie van de telefoon (op basis van gegevens van het mobiele netwerk, GPS of Wi-Fi) …

Daarnaast is er een optie om het beveiligingssysteem automatisch in te schakelen elke keer dat de telefoon wordt gestart of wanneer een onbekende simkaart wordt gedetecteerd. Er zijn toepassingen die foto's van het gezicht van de dief kunnen maken, zijn stem kunnen opnemen, de nummers kunnen melden waarnaar is gebeld, het volume van de beltoon kunnen wijzigen, enz.

Al deze functies van mobiele applicaties helpen een mobiele telefoon te beschermen in geval van diefstal en deze snel te detecteren, zodat een aanvaller het apparaat niet opnieuw kan flashen.

Aanbevolen: